Yandex Metrica

Emeklilik hayali kuranlar dikkat! 1998 yılından sonra işe başlayanlar yaşadı: Az primle emeklilik fırsatı ayağınıza geldi!

Emeklilik hayali kuranlar dikkat! 1998 yılından sonra işe başlayanlar yaşadı: Az primle emeklilik fırsatı ayağınıza geldi!

Emekli vatandaşlara yönelik verilen vaadler yerine getirilirke Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 Emekli Yılı demesinin ardından, çalışanlarda emekli olmak için yapılması gerekenleri araştırmaya devam ediyor. Emeklilik hayali kuran 1998 yılından sonra işe başlayan vatandaşara az primle erken emekli olma fırsatı geliyor. İşte detaylar...

Ekonomi

24.05.2024, 15:59

Emekli olma hayali kuran milyonlarca vatandaş çalışma hayatında yaşlarının gelmesini beklerken, prim gün sayılarını da denkleştirmeye çalışıyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 emekli yılı olacağını belirtmesinin ardından emekli olmak iseteyen çalışanlara birçok fırsat sunuluyor. 

Dul ve yetim aylıkları zamlandı! Yüzde 50 dul maaşı ne kadar oldu? Dul ve yetim aylıkları zamlandı! Yüzde 50 dul maaşı ne... Haberi Görüntüle

PRİM GÜNLERİNE DİKKAT

Erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar ise kısmi emeklilik şartları işe sigortalılara büyük fırsatlar sunuluyor. 

8 Eylü 1999 öncesi sigorta kaydı bulunan vatandaşların SSK'ya bağlı olarak 3 bin 600 prim günlerini tamamlamış olmaları gerekirken yaşı beklemekde emeklilik için en büyük etken konumunda.

Emekli olabilmek için yaş sınırının kadınlarda 50, erkeklerde 55 yaşı tamamlamış olması erekiyor.  Ancak EYT düzenlemesi işe şartları yerine getirenlere erken emkli olma fırsatı doğuyor. 

Erken Yaşta Emeklilik (EYT) kapsamında 1999 yılı ve öncesinde işe başlayan tarım işçileri için prim günü ve 15 yıl sigortalılık sürelerini tamamlamaları halinde kadınlar 40 ila 54 yaş yada 44 ile 58 yaş arasıdna değişiklik göstermekte.

Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyon tahminleri değişti Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyon tahminleri değişti Haberi Görüntüle

ERKEN EMEKLİLİKTE PRİM GÜN SAYISI

SSK'lı çalışan vatandaşlar ise 8 Eylül 1999 ile 20 Nisan 2008 yılı öncesinde 4 bin 500 prim günü yaklaşık olarak 12.5 yıl prim ödemeleri gerekiyor. 

Süreyi tamamalayanlar ise 25 yıl sigorta süresini doldurmuş ve yaş şartını tamamlamış olması gerekiyor. 

Eksik prim gün sayısı olan vatnadaşlar is borçlanma yoluan girerek sigortalıların eksik prim günlerini borçlanarak tamamlayailiyor. Böylece emekliik hayali kuran vatandaşlarda erken emeklilik hakkından faydalanmış olabiliyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading