Yandex Metrica

Sitede Ara

Emeklilere yeni zammın detayları belli oldu: Temmuz'da yüzde 25 zam mı geliyor? Emeklilere özel indirimler verilecek mi?

Emeklilere yeni zammın detayları belli oldu: Temmuz'da yüzde 25 zam mı geliyor? Emeklilere özel indirimler verilecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024 yılı emeklilerin yılı olacak demesinin ardından emekliler için TBMM'de çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu yıla yüzde 49.25 zam oranı ile başlayan emeklilere, kamu bankalarında başlatılan yüksek promosyon ve bayram ikramiye tutarları yükseltiliren gözler Temmuz ayında gelecek emekli maaş zammına çevrildi. Peki Temmuz'da yüzde 25 zam mı geliyor? Emeklilere özel indirimler verilecek mi?

Ekonomi

11.04.2024, 19:09

Emekliler, banka promosyonlarının zamlı tutar üzerinden güncellemesinin ardından, 2-5 Nisan tarihleri arasında yatacak 3000 TL bayram ikramiyesini almaya hazırlanıyor. Emekliler hakkında TBMM'de konuşulan özel indirimler, ek haklar, seyyanen zam gibi konular emekli vatandaşarımız tarafından merak ediliyor.

Emekliler için Kurban Bayramı'nın olduğu Haziran ayı ikramiye, Temmuz ise zam ayı olacak. Fakat emeklilere uygulanacak zam ve ikramiyeler bunlar ile sınırlı kalmayacak. 2024 yılını emeklilerin yılı ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta Temmuz zammı olmak üzere birçok yeni adım atmaya hazırlanıyor. İşte detaylar...

Piyasaları hareketli hafta bekliyor! Orta Doğu'daki  savaş piyasaları nasıl etkileyecek?  İşte ekonomi piyasasında kur ve altın fiyatlarının seyri... Piyasaları hareketli hafta bekliyor! Orta Doğu'daki savaş piyasaları nasıl etkileyecek?... Haberi Görüntüle

SSK, BAĞKUR EMEKLİLERİ TEMMUZ'DA NE KADAR ZAM ALACAK?

2024 yılının Temmuz ayında SSK ve Bağ-kur emeklilerinin kök aylıklarına ilk 6 aylık enflasyon oranında zam yansıtılacak. Ocak-Şubat enflasyonu yüzde 11.54 olarak gerçekleşti. Geriye 4 veri kaldı. Bunlardan Mart enflasyonu önümüzdeki hafta açıklanacak.

Raporlara göre emeklilere yüzde 25 oranında seyyanen zammın yakın tarihte duyurulabileceği ifade ediliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten KDV açıklaması: Artış yapmadık Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten KDV açıklaması: Artış yapmadık Haberi Görüntüle

MEMUR EMEKLİSİ NE KADAR ZAM ALACAK?

Maaşlara yüzde 10 zam ve ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 15'i aşan kısmı üzerinden memur emeklisi maaşlarına zam yansıtılacak. 5 aylık enflasyon tahminlerine göre memur emeklilerinin yüzde 10'luk zammı enflasyon farkıyla yüzde 15.77-17.34 seviyesini bulacak.

İstanbulkart sahiplerine duyuru: Otopark ücretlerine yüzde 50 indirim uygulanacak! işte kampanyaya dahil olan bölgeler... İstanbulkart sahiplerine duyuru: Otopark ücretlerine yüzde 50 indirim uygulanacak! işte... Haberi Görüntüle

2024 EMEKLİLER YILINDA HANGİ ÖZEL İNDİRİMLER SAĞLANACAK?

eçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere müjdeleri arka arkaya sıraladı. Emeklilere, PTT'den Tarım Kredi'ye, Türk Hava Yolları'ndan demir yollarına, GSM operatörlerinden zincir marketler ve giyim mağazalarına kadar birçok kurumun başlatacağı indirim kampanyalarının detayları yavaş yavaş netleşmeye başladı.

Emekliler için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım Kredi Kooperatif marketleri ile birlikte atıyor. Bakanlığa bağlı kurumlarda indirimler emekliler için arka arkaya girecek.

Tarım Kredi marketlerinde ise emeklilere özel indirim kartı çıkartılmaya hazırlanılıyor.

TL zorunlu karşılık faizi yükseltilirse ne olur? Zorunlu karşılık oranı artarsa mevduat faizleri yükselir mi, düşer mi? TL zorunlu karşılık faizi yükseltilirse ne olur? Zorunlu karşılık oranı... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Emeklilere yüzde 21, yüzde 22.67 ve yüzde 24 zam gelmesi halinde emekli maaşları şu şekilde olacak;

MEVCUT MAAŞ: 10.000,00

% 21.01 ZAMLI: 12.101,00

% 22.67 ZAMLI: 12.267,00

% 24 ZAMLI: 12.400,00

Habere Tepki Ver

5

4

0

0

0

1

0

1

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading