Yandex Metrica

Sitede Ara

Emekliler çifte bayram yaşayacak: 5000'lik ilave zam her an kapınızı çalabilir

Emekliler çifte bayram yaşayacak: 5000'lik ilave zam her an kapınızı çalabilir

Artan enflasyon ve yaşam maliyetinden dolayı geçinmekte zorlanan emeklilere bayram üstü bayram yaşatacak ilave zam iddiası atıldı. En düşük 10 bin lira olan emekli maaşı, ilave zam ile birlikte her an 15 bin liraya çıkabilir.  

Ekonomi

24.05.2024, 12:35

Yaşam maliyetleriyle boğuşan emeklilere adeta derin bir nefes aldıracak ilave zam iddiası oldukça ilgi çekti. 10 bin lira en düşük emekli maaşının olduğu bu günlerde maaşlar neredeyse mutfak masraflarını bile karşılayamaz halde. Temmuz ayında maaş zammı ve refah payı alacak emekli vatandaşlara ilave zam iddiası gündemden düşmüyor.

Artan enflasyon sebebiyle geçim sıkıntısına düşen emekli vatandaşlarımız, Temmuz ayında gelecek müjdeli habere gözlerini kilitlemiş durumda. Ne kadar zam geleceği gündemdeki yerini korurken, Kurban bayramında verilecek 3 bin liralık ikramiye, bir nebze olsun emeklilerin yükünü azaltmaya yardımcı olacak.

Dolarda kabus dönemi başlıyor! O seviyenin altına inmeyecek Dolarda kabus dönemi başlıyor! O seviyenin altına inmeyecek Haberi Görüntüle

REFAH PAYI GELMESİ MÜMKÜN

Emekliler 6 aylık enflasyon zammı ile birlikte ne kadar maaş zammı alacaklarına odaklanırken, ek ilave ödemeler ve ek zam oranlarını gözden kaçırıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, her ne kadar emeklilere refah payı konusunda net bir cümle kurmamış olsa bile, refah payının Temmuz'da verilmesi yüksek ihtimal.

Emeklilerin cebi bayram edecek! SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Temmuz 2024 5 aylık zam oranı netleşti Emeklilerin cebi bayram edecek! SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Temmuz 2024... Haberi Görüntüle

SABİT MAAŞ ARTIŞI...

Bir gazetecinin iddiasına göre en düşük emekli maaşı 10 bin liradan, 15 bin liraya yükseltilecek. Gazetecinin öngörüsü, enflasyon verileri göz önünde bulundurulduğunda son derece mümkün gözüküyor.

2024 Temmuz ayında 'Üçlü formül' olarak adlandırılan yeni bir yöntem üzerinde duran yetkililer bu kapsamda, enflasyon zammı, refah payı ve sabit artışı gündemde tutuyor.

Enflasyon zammı: 6 aylık enflasyon verilerine göre yapılacak olan yüzde 25 zam.

Refah payı: Ekonomik refahı artırmak amacıyla ek zam uygulanması.

Sabit artış ise belirli bir miktarın emekli maaşlarına sabit olarak eklenmesi.

Habere Tepki Ver

7

2

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading