Yandex Metrica

Emekliler aman dikkat! Bunu yapmazsanız paranız pul olacak: Uzmanlar 11 madde ile sıraladı!

Emekliler aman dikkat! Bunu yapmazsanız paranız pul olacak: Uzmanlar 11 madde ile sıraladı!

Emekliler için çok kritik bir uyarı geldi. SGK uzmanı Özgür Erdursun "emekliler bunu sakın yapmayın, paranız pul olur" diyerek uyardı. EYT durumuna dikkat çeken Erdursun, emeklilikte işinize yarayacak bazı bilgiler verilirken 11 maddede avantajlar ve dezavantajlar sıralandı.

Ekonomi

23.01.2024, 21:45

Milyonlarca emekli ve emekli adayı için uyarılarda bulunan Özgür Erdursun emeklilerin işine yarayacak bazı bilgiler verilirken 11 maddede avantajlar ve dezavantajlar sıralandı. İşte SGK uzmanı Özgür Erdursun'un kritik uyarıları... 

Altın kaos sever: Hangi başkan seçilirse ons altın fırlar? Joe Biden mı, Donald Trump mı? Altın kaos sever: Hangi başkan seçilirse ons altın fırlar? Joe... Haberi Görüntüle

SAHTE SİGORTA MAAŞINIZI YOK EDEBİLİR

BAĞ-KUR'a göre SSK'lı emeklilerin maaşları daha yüksek olurken, asgari ücret üzerinde prim ödemesi yapanlar ise dip aylığı alacağı belirtildi.

2024 torba yasa Meclis'e geldi: Ev kadınlarına emeklilik, 3600 ek gösterge, taşerona kadro... 2024 torba yasa Meclis'e geldi: Ev kadınlarına emeklilik, 3600 ek... Haberi Görüntüle

PEKİ NE OLACAK?

Ayıca sahte sigortalılık ile dışarıdan prim ödemesi yapanların emeklilikleri iptal olabilir. Emekli olmak için yasal olmayan yollara sapanları zor günler bekliyor. Peki ne olacak? Söz konusu prim ödemelerinin testip edilmesi durumunda emekli aylığınız elinizde kayıp gidecek.

Ayrıca askerliğin bitirilmesi sigortalı olanlar, askerlik borçlanma süresi ile işe başlama tarihi 1999 yılına denk gelen EYT'li olarak kabul edilecek. Fakat bu kişiler arasında memurların hariç olduğu bilgisi verildi. 

Yanlış statüden emekli olanlar daha geç emekli olacak ve daha düşük emekli aylığı alacak. 2024'de emekli olmak için avantajlar sunulurken çalışma süresine bağlı olarak kıdem tazminatı 2024 emekli aylığı katkısıyla emeklilik için başvuru yapılabilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading