Yandex Metrica

Sitede Ara

Emekli ve memurun temmuz zammı belli oldu! İşte yeni maaş hesaplama tablosu! TIKLA ÖĞREN

Emekli ve memurun temmuz zammı belli oldu! İşte yeni maaş hesaplama tablosu! TIKLA ÖĞREN

Milyonlarca memur ve emekli Temmuz ayında maaşlarında yapılacak olan zammı dört gözle bekliyor. Yılbaşında %30 zam alan memur ve emekliler artmaya devam eden enflasyon nedeniyle cepleri ay başını görmeden boşalıyor. Aldıkları maaşlarla geçinmekte zorlanan ve ek zam beklentisi içinde olan memur ve emeklinin alacağı zam oranları belli oldu. Memur ve memur emeklisi, SSK ve BAĞ-KUR emeklisi temmuzda yüzleri gülecek Çünkü rekor zam geliyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:33

Milyonlarca memur, memur emeklisi, SSK ve BAĞ-KUR emeklisi yapılacak olan  zam oranlarını merak ediyor. Memur ve emeklinin maaşlarına her altı ayda bir enflasyon ve refah payı artışı için zam yapılıyor.  2023 yılının Ocak ayında memur ve emekli maaşlarına refah Payı ile birlikte %30 artışı yapılmıştı. Bunun yanı sıra en düşük emekli maaşı 3500 TL'den 5500 TL'ye çıkmıştı. Emekli ve memur Ocak ayında aldıkları zamdan memnun kalmıştı ancak Enflasyonun düşmemesi nedeniyle maaşlar erimeye devam ediyor. Şimdi memur ve emekliler Temmuz ayında yapılacak olan zam oranlarını dört gözle bekliyor. 

Düşük faiz konut kredisi kampanyası başladı: İşte banka banka faizler... Düşük faiz konut kredisi kampanyası başladı: İşte banka banka faizler... Haberi Görüntüle

TEMMUZDA ZAM ORANLARI BELLİ OLDU 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ocak ve şubat ayına dair enflasyon verileri açıklandı. Bu veriler memur ve emeklinin Temmuz ayında alacağı zam oranlarının ne olacağı konusunda da tahminleri ortaya çıkarıyor.  Şubat ayında enflasyon %3.15 olarak kaydedilirken Ocak ayında ise 6.65 olarak çıkmıştı. Yani 2 aylık veri şimdiden ortaya çıktı. Bu durumda Temmuz ayında enflasyon farkı kesinleşmiş olacak.

Memur ve memur emeklisi ile birlikte SSK ve bağ-kur emeklisi için de temmuz ayı hesaplamaları şimdiden yapılmaya başlandı. Olası zam oranları üstünden yeni Maaşlar da hesaplandı.

Üzerine ev tapusu olanlar belediyeye koştu! Bir evi olanlara belediye 1.536 TL para iadesi yapacak! Üzerine ev tapusu olanlar belediyeye koştu! Bir evi olanlara belediye... Haberi Görüntüle

TEMMUZ'DA MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNİN ZAM ORANI NE OLACAK? 

2023 Ocak ayında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon oranı %17 olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise ilk başta refah Payı ile birlikte memur ve emekli maaş zam oranını %25 olarak açıklamıştı. Ancak memur ve emekli bu artıştan memnun kalmayınca Cumhurbaşkanı Erdoğan zam oranını %30 olarak yeniden revize etti. Temmuz ayı memur ve emekli maaşı zam oranı olası rakamları da ortaya çıkmaya başladı. Buna göre Temmuz ayında da benzer bir zam oranının memur ve emekli maaşlarına uygulanacağı tahmin ediliyor. Yani refah Payı ile birlikte temmuzda yaşanacak artışında %30 olması bekleniyor. Bu durumda memur ve emekli maaşlarında 2023 yılı için yapılan toplam artış %60'a ulaşacak. Şu anda en düşük emekli maaşı 5500 TL. Temmuz ayında yapılacak artışla birlikte en düşük emekli maaşının en az 7.500 TL olacağı tahmin ediliyor. Kesin rakamlar için ise Türkiye İstatistik Kurumu tarafından önümüzdeki aylarda açıklanacak enflasyon verileri bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading