Yandex Metrica

Emekli olmayana toplu para! Prim gününü dolduramayana iade etme imkânı geliyor: Fazladan yapılan ödemeler için...

Emekli olmayana toplu para! Prim gününü dolduramayana iade etme imkânı geliyor: Fazladan yapılan ödemeler için...

EYT düzenlemesine rağmen emekli olamayanlar bugüne kadar ödenmiş tüm primlerini toplu ödeme ile birlikte iade alabilecek. Diğer yandan fazladan yapılan EYT borçlanma ödemeleri de bu kapsamda değerlendiriliyor.

Ekonomi

30.04.2024, 18:19

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, iletimi gerçekleştirilen EYT genelgesiyle birlikte, Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinden yararlanamayan vatandaşlara toplu prim iadesi, prim borçlanması ve birden fazla sosyal güvenlik kurumu kapsamında çalışanlar hususunda bilgilendirme yapıldı.

Tütün ürünlerinden yüzde 110 vergi! 5 ayda toplam 108,4 milyar TL tahsil edildi Tütün ürünlerinden yüzde 110 vergi! 5 ayda toplam 108,4 milyar... Haberi Görüntüle

EMEKLİ KAMU PERSONELİ DE YARARLANACAK

SGK'nın söz konusu genelgesine göre, resen emekli edilen kamu personeli de EYT Yasası'ndan yararlanma imkanına kavuşacak.

Diğer yandan, borçlanarak ya da çalışarak emeklilik primini tamamlayamayan kişilere toptan ödeme yapılacak.

Hizmet borçlanması ile birlikte isteğe bağlı sigorta primleri de aynı hususta değerlendirilecek.

Askeri memur, subay, gedikli erbaşlar hakkında ahlak noktasında hüküm, yetersizlik, disiplin nedenleriyle veya askeri mahkemelerce verilecek kararlar üzerine yasanın yayımlandığı 3 Mart ve sonrasında işten ayrılınması durumunda emeklilik hakkından yararlanma imkanına kavuşacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading