Yandex Metrica

Emekli olacaklar dikkat! Buna dikkat etmezseniz binlerce liradan olabilirsiniz

Emekli olacaklar dikkat! Buna dikkat etmezseniz binlerce liradan olabilirsiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek gösterge çalışmasının önümüzdeki günlerde TBMM'ye sunulması ve yaz tatiline girmeden önce yasalaştırılması beklenirken emeklilik planı olanlar için çok kritik bir detay gündem oldu. Buna göre söz konusu artıştan faydalanmak isteyenlerin 15 Ocak 2023'ten önce dilekçe vermemesi gerekiyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında 3600 ek gösterge müjdesini Millete Sesleniş konuşmasında duyurmuştu. 

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı alanlara müjde: Bakanlık resmen duyurdu: Maaşlara dev zam geldi 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı alanlara müjde:... Haberi Görüntüle

600 PUANLIK ARTIŞ YAPILACAK 

Erdoğan, yıl başından itibaren tüm memurların ek göstergelerinde 600 puanlık artış yapılacağını belirtti. Detaylara göre 3600 ek gösterge düzenlemesiyle maaşların ne kadar artacağı da belli oldu. Buna göre ek göstergesi 3600'e çıkan 30 yıllık hizmeti bulunan bir memurun emekli maaşı 1234 - 1391 TL arasında, emekli ikramiyesi ise 44 bin 500 - 50 bin 150 lira arasında artacak.

Verilen müjdenin ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yeni düzenlemeyi değerlendirdi. Yalçın, “Ek göstergeleri 3600'ün altında kalan kamu görevlilerinin tazminat yansıtma oranlarında artış yapılması beklentileri karşılayacaktır" diye konuştu.

Bu fiyata bu araba kaçmaz! Otomobil piyasasını alt üst edecek kampanya: Range Rover'in tahtından indirecek Bu fiyata bu araba kaçmaz! Otomobil piyasasını alt üst edecek... Haberi Görüntüle

GELECEK YIL YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Kanunun yürürlüğe girdiği tarihteki tüm emekliler 15 Ocak 2023'ten itibaren yararlanmaya başlayacak. Bu sebeple 2021 içinde emekli olanlar emekli aylığındaki artıştan gelecek yıl ocak ayından itibaren yararlanacak. 

Buna karşılık, bu yıl içinde emekli olanlar emekli ikramiyesindeki artıştan hiçbir şekilde yararlanamayacaklar. Kanuna göre, emekli ikramiyesi, emekli olunan tarihte yürürlükte bulunan ek göstergeye göre ödeniyor.

BU TARİHTEN ÖNCE DİLEKÇE VERMEYİN

Ek gösterge artışı 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe gireceği için, mecbur kalınmadıkça emeklilik dilekçelerinin bu tarihe kadar bekletilmesi gerekir. Emeklilik dilekçesini 14 Ocak 2023 tarihinde verenler dahi ikramiye bakımından ek gösterge artışından yararlanamayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading