Yandex Metrica

Sitede Ara

Emekli kartı nedir? Emekli kartı avantajları neler, nerelerde kullanılır? Emekli kart kimlere verilir?

Emekli kartı nedir? Emekli kartı avantajları neler, nerelerde kullanılır? Emekli kart kimlere verilir?

Emeklilerle ilgili yeni bir çalışmanın gündemde olduğu iddia edildi. İddiaya göre "emekli kart" uygulaması ile milyonlarca emekliye çeşitli konularda destek sağlanacak. Gündeme gelen son haberin ardından Emekli kartı nedir? Emekli kartı avantajları neler, nerelerde kullanılır? Emekli kart kimlere verilir? soruları sorulmaya başlandı.

Ekonomi

25.04.2024, 10:43

Türkiye gazetesinde yer alan haberlere göre dar gelirli emekliler için yeni bir çalışma yapılıyor. Buna göre doğal gaz, elektrik ve gıda yardımı için ‘Eemekli kartı’ gündemde. Pek çoğumuzun en bütük sorunu olan hayat pahalılığı ile mücadele kapsamında emekliler ve dar gelirliler için özel çalışmalar hayata geçiriliyor. Emekli kart uygulaması ile çeşitli alanlarda indirim ve ayrıcalık kullanılabilecek. Düzenlemenin Ramazan Bayramı öncesinde kamuoyuna duyurulabileceği belirtiliyor.

10 milyon vatandaşı ilgilendiriyor: Asgari ücrete yapılması beklenen ara zam miktarı hakkında yeni detay 10 milyon vatandaşı ilgilendiriyor: Asgari ücrete yapılması beklenen ara zam... Haberi Görüntüle

EMEKLİ KARTI NEDİR?

Emekli kartı ile emeklilere  Doğal gaz, elektrik ve gıda yardımı gibi daha pek çok alanda destek sağlanması planlandığı iddia edildi. 

Bakan Uraloğlu'ndan Kalkınma Yolu mesajı: 130 kilometre demiryolu yapacağız Bakan Uraloğlu'ndan Kalkınma Yolu mesajı: 130 kilometre demiryolu yapacağız Haberi Görüntüle

EMEKLİ KART AVANTAJLARI NELER?

Emekli kart ile milyonlarca emekli hayat pahalılığı karşısında ellerinin daha güçlü olması planlanıyor. Emekli kart ile çeşitli indirimden ve çeşitli sosyal yardımdan faydalanmak mümkün olabilecek. Emekli karta doğalgaz, gıda ve elektrik harcamalarında kullanılması şartıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından para yüklenecek ve bu paralar belirlenen alanlarda kullanılabilecek.

Araç fiyatlarında rota değişti! İkinci el araç alacaklar dikkat: Araç fiyatları daha da artacak mı? Piyasadaki son durum... Araç fiyatlarında rota değişti! İkinci el araç alacaklar dikkat: Araç... Haberi Görüntüle

EMEKLİ KART KİMLERE VERİLİR?

Yapılan planlamalara göre, 10 bin lira ve altı maaş alan ve başkaca bir geliri olmayan emeklilere ‘emekli kartı’ verilecek. Düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan desteklerden, 65 yaşını doldurmuş muhtaç kişiler, düzenli merkezi yardım alanlar, eşi vefat etmiş kadınlar, muhtaç asker aileleri, öksüz ve yetimler, kronik hastalık yardım programından faydalananlar yararlanabiliyor. Hane içindeki kişi başına düşen gelirin her yıl belirlenen aylık net asgari ücretin 1/3’ünden az olması durumunda, ailelere ayrıca 850-1.250 lira arasında destek sağlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Ekonomi


Loading