Yandex Metrica

Emekli bayram ikramiyesinde son dakika! Enflasyon zammı geliyor! İşte ödemelerin hesaba yatacağı tarih

Emekli bayram ikramiyesinde son dakika! Enflasyon zammı geliyor! İşte ödemelerin hesaba yatacağı tarih

EYT’li vatandaşlar maaşların yatacağını beklerken Nisan ayında Ramazan bayramı ikramiyeleri hesaplara yatacak. Haziran ayında ise Kurban Bayramı ikramiyesi hesaplarda olacak. İkramiyelerin arından Enflasyon farkı hesaplanarak hesaplara yatırılacak.

Ekonomi

23.01.2024, 20:36

2 milyon EYT’li vatandaşın emeklilik işlemleri uğraşırken art arda yaşanan gelişmeler EYT’li vatandaşların ilgisini çekti. Mart ayında EYT başvurusunda bulanan vatandaşlar iki bayram ikramiyesi alabilecek.

Alım fırsatı geliyor! Çeyrek altın 6000 TL olacak: İşte güncel altın fiyatları Alım fırsatı geliyor! Çeyrek altın 6000 TL olacak: İşte güncel... Haberi Görüntüle

EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYELERİNİ ALABİLECEKLER

Emekli ikramiyesi ise Mart ayında başvuran tüm emekliler için geçerli olacak. Bu emekliler ilk bayram ikramiyelerini Nisan ayında bayramdan önce almış olacaklar. Dolayısıyla Mart ayında emeklilik için müracaat eden tüm EYT'liler nisan ayında Ramazan bayramı ikramiyelerini alacaklar.

Bayram ikramiyesi alabilmek için Mart ayında başvurmuş olmak yetecek. Daha sonra başvuranlar ise kurban bayramı ikramiyesi alacaklar. Mevcut uygulamada emekliler her iki bayram için 1.100 TL'den toplamda 2.200 TL bayram ikramiyesi alıyorlar. Ancak bu sene bu ikramiyenin artırılması da söz konusu.

EYT'liler bu ikramiyelerini aldıktan sonra 3 Temmuz'da açıklanacak 6 aylık enflasyonu bekleyecek. Bu tarihte açıklanacak 6 enflasyon oranı SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına aynen yansıtılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading