Yandex Metrica
  • G.ALTIN

    7.254,32

  • DOLAR

    43,8572

  • EURO

    51,6908

  • BIST 100

    14.050,83

  • BITCOIN

    $63.986

Ekonomideki kırılganlıklar azaldı! Bakan Şimşek'ten Fitch değerlendirmesi: Not artışı gelebilir!

Ekonomideki kırılganlıklar azaldı! Bakan Şimşek'ten Fitch değerlendirmesi: Not artışı gelebilir!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fitch’in Türkiye’nin kredi notu görünümünü pozitife çevirmesinin, önümüzdeki dönemde kredi notunda artış olabileceğine işaret ettiğini ifade ederek, atılan adımlarla ekonomide kırılganlıkların azaltılmaya devam edildiğini vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notu değerlendirmesi hakkında konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomideki son gelişmelere dair sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, kur korumalı mevduat ve zorunlu karşılık adımlarını değerlendiren Bakan Şimşek, ekonomide istikrarın güçlendiğini belirtti.

"ÜÇ OLUMLU GELİŞME"

"Üç olumlu gelişme." başlığıyla paylaşım yapan Şimşek, "Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, ülkemizin kredi notu görünümünü pozitife çevirdi. Bu gelişme önümüzdeki dönemde not artışı olabileceğine işaret ediyor." ifadelerini kullandı.

KKM VE ZORUNLU KARŞILIK ORANLARI ARTTIRILDI 

Şimşek, "KKM ve zorunlu karşılık adımlarıyla ilgili ise "Önemli bir koşullu yükümlülük olan Kur Korumalı Mevduat’ın döviz ve altın tüm vadelerinin sona ermesiyle, bu uygulamaya ilişkin düzenlemeler yürürlükten kaldırıldı. Ayrıca kısa vadeli yabancı kaynak girişini sınırlamak amacıyla zorunlu karşılık oranları artırıldı." dedi.

Zehra EVCİL

Benzer Haberler

Daha fazlası →