Yandex Metrica

Ekmek fiyatına sınırlama geldi! Bu fiyatı geçemeyecek

Ekmek fiyatına sınırlama geldi! Bu fiyatı geçemeyecek

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Türkiye genelinde ekmeğin kilo fiyatının 20 TL’yi geçmeyeceğini söyledi.

Ekonomi

03.02.2024, 16:07

Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nca, Türkiye’deki oda başkanlarının katılımıyla “Mesleki Değerlendirme ve İstişare Toplantısı” Samsun’da özel bir otelde yapıldı. Toplantıda konuşma yapan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ekmek fiyatlarıylam ilgili kritik açıklamalarda bulundu. 

ABD'li dev banka tahminini değiştirdi: Altında yükseliş devam edecek mi? ABD'li dev banka tahminini değiştirdi: Altında yükseliş devam edecek mi? Haberi Görüntüle

3 İLÇEDE DE EKMEĞİN KİLO FİYATI 20 TL'Yİ GEÇMEYECEK

İstanbul’da Kadıköy, Ataşehir ve Beşiktaş ilçelerinde ekmeğin kilo fiyatının 25 TL’den satıldığını ve bunun yapılan görüşmelerle tekrardan 20 TL’ye düşürüldüğünü ifade eden Başkan Halil İbrahim Balcı, “İstanbul’da 3 ilçede ekmeğin 5 TL’den satılması diğer ilçelerde de 5 TL’den satılacak ve ekmek 5 TL olacak algısı oluşturmak istendi. Ekmek 5 lira olunca kilosu 25 TL oluyor. 3 ilçeyle yapılan görüşme söz konusu 3 ilçede de ekmeğin kilo fiyatı 20 TL’den fazla olmayacak. Oradaki meslektaşlarımız bu yanlıştan döndüler. Tüm illerde olduğu gibi ekmek fiyatı ne uygulanıyorsa 3 ilçede de öyle olacak. 3 ilçede de ekmek 4 TL’den satılmaya başlandı. 200 gram ekmek 4 lirayken başka bir yerde 250 gram ekmek 5 TL’den satılıyorsa kg fiyatı yine 20 TL oluyor. Bunu yanlış anlamamak lazım. Türkiye’de bugün itibariyle ekmeğin azami kg fiyatı 20 TL’dir. Haziran ve Temmuz ayında 25 TL gibi bir çalışma gündemimizde yok” şeklinde konuştu.

ŞARTSIZ 20.000 TL NAKİT! O bankadan anında ihtiyaç kredisi hesaba yatıyor ŞARTSIZ 20.000 TL NAKİT! O bankadan anında ihtiyaç kredisi hesaba... Haberi Görüntüle

“TÜM TÜRKİYE’DE EKMEĞİN KİLO FİYATI 20 TL’Yİ GEÇMEYECEK”

Haziran ev temmuz ayında Türkiye’deki tüm illerde ekmeğin kilo fiyatının 20 TL’yi geçmeyeceğini belirten Başkan Balcı, şunları söyledi: “Güncel yaşanan sıkıntılar var. Temmuz ayında çalışanlara verilecek ücretlerde ciddi anlamda değişiklik olması durumunda, elektrik ve yakıt fiyatlarının değişmesi, maya fiyatlarının değişmesi durumunda acil olarak bunu ekmeğe yansıtmadan neler yapılabilir, geçmişte olduğu gibi ilgili bakanlıklarla bunu yapmamız gerekiyor. Geçmişte maliyet artınca hemen fiyata yansıtmıyorsak bu değişimlerde de neler yapılabilir çalışmasını yaptıktan sonra esnafın ayakta kalabilmesi için ne gerekiyorsa o yol izlenecektir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading