Yandex Metrica

Ehliyeti olanlar dikkat! Plakanızda bu varsa 1700 lira ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz

Ehliyeti olanlar dikkat! Plakanızda bu varsa 1700 lira ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz

Geçtiğimiz günlerde trafik ve plaka ihlallerine yönelik cezalarda önemli artışlar oldu. Cezalara maruz kalmamak için tüm sürücülerin bazı değişikliklere dikkat etmesi gerekiyor.

Ekonomi

16.02.2024, 02:40

Her sene kazaların önlenmesi ve kural ihlallerinin en aza indirilmesi maksadıyla idari para cezalarına belirli oranlarda zam yapılır. 2023 yılı itibariyla bu cezalar %112,9 oranında artırıldı.

Trafik ihlallerine yönelik cezalar caydırıcı bir seviyeye yükseltilirken buna daha önce basit cezalar olarak görülen kırmızı ışık ve hız ihlallerine yönelik cezalar da eklendi. En sık ihlal edilen trafik kurallarından biri ise emniyet kemeri takmak. Yeni zamma göre araçlarında emniyet kemeri takmayan sürücülere kesilen ceza miktarı 436 TL olarak belirlendi. Aynı şekilde, araç kullanırken cep telefonuyla konuşmak da  sürücülerin sık sıkça ihlal ettiği bir başka kural. Sürücülerin seyir halindeyken cep telefonlarıyla konuşmasına kesilen para cezası miktarı ise 951 TL. Yaya geçidinde yayalara yol vermemek ise 1.917 TL ile cezalandırılırken aynı ceza, araç muayenesi olmadan araç kullanma için de geçerli.

IMF Başkanı Georgieva'dan küresel ekonomi uyarısı: Endişelenecek çok şey var IMF Başkanı Georgieva'dan küresel ekonomi uyarısı: Endişelenecek çok şey var Haberi Görüntüle

PLAKAYA DİKKAT

Bu cezalar yanında plakaya kesilen bir ceza var. Eğer aracınızın plakası görünür ve okunaklı değilse 1.671 TL cezayı ödemek duurmunda kalabilirsiniz. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading