Yandex Metrica

Dünya Eşitsizlik Raporu çarpıcı gerçeği ortaya koydu! Raporda eşitsizliğin en derin olduğu bölge...

Dünya Eşitsizlik Raporu çarpıcı gerçeği ortaya koydu! Raporda eşitsizliğin en derin olduğu bölge...

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Dünya Eşitsizlik Raporu'na göre küresel milyarder sayısı, 2021'de rekor kırarak milyarderlerin toplam servetinin bir yıl öncesine göre yüzde 75 arttığı bildirildi. Rapora göre Avrupa en eşit bölge, eşitsizliğin en derin olduğu bölge ise Orta Doğu ve Kuzey Afrika.

Ekonomi

23.01.2024, 18:26

Dünya Eşitsizlik Raporu çarpıcı bir gerçeği ortaya koydu. Ekonomist Thomas Piketty'nin kurduğu Paris merkezli Inequality Lab tarafından paylaşılan raporda 2021 sonuçlarına göre en tepedeki yüzde 1, 1990'ların ortasından bu yana biriken tüm ek servetin yüzde 38'ini; en alttaki yüzde 50 ise bu birikimin sadece yüzde 2'sini aldı. Bugün küresel eşitsizlik, batı emperyalizminin zirvede olduğu dönemle aynı seviyede.

ŞARTSIZ 20.000 TL NAKİT! O bankadan anında ihtiyaç kredisi hesaba yatıyor ŞARTSIZ 20.000 TL NAKİT! O bankadan anında ihtiyaç kredisi hesaba... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE BİR YETİŞKİNİN YILLIK ORTALAMA KAZANCI 85 BİN TL

Rapora göre Türkiye'de gelir eşitsizliği son 15 yılda artmaya devam etti. Son üç yılda yaşanan ekonomik yavaşlama ile tüm nüfus gruplarının gelirleri azaldı. Türkiye'de bir yetişkinin yıllık ortalama kazancı 85 bin TL.

Ücretsiz doğal gaz desteği ne zaman sona erecek? 25 metreküp doğal gaz desteği sona erdi mi? Ücretsiz doğal gaz desteği ne zaman sona erecek? 25 metreküp... Haberi Görüntüle

EN ZENGİN YÜZDE 10'LUK KESİM YÜZDE 50'NİN ORTALAMA GELİRİNİN 23 KATI KADAR KAZANIYOR

Buna karşılık en yoksul yüzde 50'nin ortalama geliri yıllık 20.260 TL iken en zengin yüzde 10 bunun 23 katı kadar yani 463.020 TL kazanıyor. En zengin yüzde 10, tüm gelirin yüzde 54,5'ini alırken, en yoksul yüzde 50'nin payı sadece yüzde 12.

Çalışmayan kadınlara 2 bin TL destek verilecek: Kadınlara yönelik sosyal yardımlara başvuru nereden, nasıl yapılır? Çalışmayan kadınlara 2 bin TL destek verilecek: Kadınlara yönelik sosyal... Haberi Görüntüle

'MÜTEVAZİ VE KADEMELİ VERGİLER HÜKÜMETLER İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİR KAYNAĞI OLABİLİR'

Ekonomistler, eşitsizliği gidermeye yardımcı olmak için servetin yeniden dağıtılması gerektiğini söylüyorlar. Servet vergisini öneren ekonomistler vergi kaçakçılığına karşı daha sert önlemler alınması için çağrıda bulunuyorlar.

Raporda şunlar belirtiliyor: 

"Dengesiz servet birikimi göz önüne alındığında, mütevazı ve kademeli vergiler hükümetler için önemli bir gelir kaynağı olabilir" 

En eşit bölge olan Avrupa'da en zengin yüzde 10 gelirin yüzde 36'sını alıyor. Orta Doğu ve Afrika için bu oran yüzde 58. Rapora göre bir yetişkinin yıllık ortalama kazancı 23.380 dolar; varlığı ise 102.600 dolar seviyesinde.Ancak bu ortalamalar ülkeler arasındaki uçurumu gizliyor, zira dünyanın en zengin yüzde 10'u küresel toplam gelirin yüzde 52'sini kazanıyorken, en yoksul yüzde 50 bu gelirin sadece yüzde 8'ini kazanıyor.

AB destekli proje o illerde başlıyor! SGK'dan son dakika olarak duyuruldu: Her ay 325 euro ödeme! AB destekli proje o illerde başlıyor! SGK'dan son dakika olarak... Haberi Görüntüle

EN ZENGİN YÜZDE 10 ORTALAMA 122.100 DOLAR ALIYOR

En zengin yüzde 10 ortalama 122.100 dolar alırken, en yoksul yüzde 50 ortlama 3.920 dolar kazanıyor. Toplumsal cinsiyet eşitsizliklerinde iyileşmenin yavaş olduğunu belirten rapor, küresel gelir ve servet eşitsizliklerinin ekolojik eşitsizliklerle ve ülkelerin iklim değişikliğine yaptıkları katkıyla yakın bağına dikkat çekiyor. Ülkeler arasında ve ülkelerin içinde en tepedeki yüzde 10 en fazla salımı yapmaya devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading