Yandex Metrica

Domatese rekor zam! Yeni fiyatlar bakın kaç TL oldu

Domatese rekor zam! Yeni fiyatlar bakın kaç TL oldu

Yaz mevsimi ile ucuzlayacağı yönünde haberler çıkan domates fiyatlarına yeni zamlar yapılması bekleniyor. Niğde'de domates üretimi yapan bir üretici artan masraflar sonrası domateslere zam geleceğini belirtti.

Ekonomi

23.01.2024, 19:20

Yaz ile ucuzlaması beklenen domates fiyatlarının artan masraflar ile pahalanacağı belirtildi.

Niğde'de domates üretimi yapan bir üretici yaptığı açıklamada, geçen sene 50 dönüme ektiği domatesi, maliyet artışı nedeniyle bu yıl 30 dönüme düşürdüğünü söyledi. Üretici, “Geçen yıl 35 kuruşa aldığım domatesin fidesi bu yıl 75 kuruş oldu. 80 lira olan işçilik ücreti 180 liraya çıktı. Gübre, ilaç, mazot gibi girdiler ise aldı başını gitti” diye konuştu.

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı alanlara müjde: Bakanlık resmen duyurdu: Maaşlara dev zam geldi 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı alanlara müjde:... Haberi Görüntüle

TARLADAN 1.5 TL'YE ÇIKACAK İSTANBUL'DA 5 TL OLACAK 

Tarladan 1.5 TL'den çıkacak olan ürünün Ankara ve İstanbul'da en az 5 TL'te satılacağını belirten üretici, "Öyle görünüyor ki, mevsimsel üretim artışına rağmen domates fiyatı geçen yıla göre iki kat artacak” dedi. Üretici, “Sadece yem bitkileri olan buğday ve yoncaya dönüm başına 8 lira gibi çok düşük bir destek veriliyor. Çiftçiler şu an bataklıkta. Tarlaları boş kalmasın diye mecburen ekiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading