Yandex Metrica

'Doların 45 lira olması kötü bir şey değil' diyen fenomenden gram altın ve borsa tahmini

'Doların 45 lira olması kötü bir şey değil' diyen fenomenden gram altın ve borsa tahmini

Borsa endeksi, dolar/TL paritesi ve altın fiyatlarına ilişkin yorumlarıyla ilgi çeken yatırım uzmanı Mert Başaran, son yayınında önemli uyarılarda bulundu. Dolar ve altının patlamanın eşiğinde olduğunu söyleyen Başaran, borsadan şimdilik uzak durmak gerektiğini söyledi. 

Ekonomi

16.04.2024, 22:37

Yatırım öngörüleriyle sosyal medyada ilgiyle takip edilen Mert Başaran, dolar/TL paritesinin yerel seçimlerin ardından hızla yükseleceğini ve seviyenin 45 liraya kadar gelebileceğini söyledi. 

Gram altının ise gerçek değerinin çok altında olduğunu belirten Başaran, doların 45 TL olmasıyla gram altın fiyatlarının oransal olarak dolardan çok daha fazla artacağına işaret etti.

Dolardaki sert yükselişlerin her zaman kötüye işaret olmadığına, yüksek kurun ihracat ve istihdam için önemli olduğuna vurgu yapan Başaran, son yayınında şu uyarılarda bulundu:

Yeni doğalgaz gemisi ne zaman geliyor? Bakan Bayraktar canlı yayında tarih verdi Yeni doğalgaz gemisi ne zaman geliyor? Bakan Bayraktar canlı yayında... Haberi Görüntüle

44,90 TL İNANILMAZ GELEBİLİR AMA...

Doların seçimden sonra 45 lira olması kötü bir şey değil. Dolar şu anda asgari ücret artış oranının altında. Bunun uzun süre devam etmesi tehlikelidir. İhracatın sürdürülebilmesi ve istihdam için dolar artması iyi bir şeydir. 

Dolar arttıkça altın daha çok artacak. Asgari ücretin yüzde 50 arttığı yerde, enflasyonun yüzde 60-70 olduğu yerde dolar yılsonunu 45'le bile kapatsa bu, 'dolar asgari ücreti bile geçememiş' demektir. 44,90 bile inanılmaz bir rakam gibi geliyor size ama aslında hiçbir şey değil, çünkü enflasyonun altında kalıyor.

Mert Başaran

Dev rezerv göz kamaştırıyor! Bölgeyi terörden temizleyip petrol zengini olacaklar! Dev rezerv göz kamaştırıyor! Bölgeyi terörden temizleyip petrol zengini olacaklar! Haberi Görüntüle

DOLAR VE ALTINDAKİ ARTIŞ SEÇİMDEN SONRA SÜRECEK 

Altın fiyatları şu anda sıkışmış vaziyette. Ons bazında da gram bazında da artacak. 

Ben olsam şu aşamada biraz altına yatırım yapar ve beklerim. Borsadaki hisselerimi ise satmam. Çünkü hisseler artmaya devam ediyor. Ama borsaya yeni girmem, şu anda girmem. 

Borsa endeksi en tepedeyken alım yapmak risklidir. Endeks düştüğü zaman alım yapılmalı. 

Seçimden sonra doların ve altının artması beklenmeli; sonrasında dolar bazı ucuz kalacağı için borsa o zaman düşünülmeli. Dolayısıyla şu anda 'elinde olanı satma, tut' diyorum. Yeni mal almak için çok da acele etme. 

Son dakika: İstanbul'da toplu taşımaya zam! Son dakika: İstanbul'da toplu taşımaya zam! Haberi Görüntüle

BİR ŞEYİ DEĞERİ DÜŞÜKKEN ALIN

İşin matematiği belli: Bir şeyi değeri düşmüşken alacaksınız. Tepe noktadayken neden alasınız? Şu aşamada ben borsadan bir şey almam. Ama yeter ki köşede paranız olsun. Fırsatlar her zaman gelecektir. Endeksler yükseldi, koşarak atlamayın, sonra canınız yanar. 

Yurtdışından ev alım konusu çok soruluyor. Kira getirisi için projeden eve girmek yerine bitmiş ev alınmalı. Hayal satanlara inanmayın. Yalan söyleyenlerin peşinden giden çok kişi oluyor. Doğruların peşine düşün. Yurtdışından ev, hisseli arsa alımı konusunda ciddi mağduriyetler oluşabilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading