Yandex Metrica

Doları olanlar yaşadı! 20 yılın en güçlü seviyesinde

Doları olanlar yaşadı! 20 yılın en güçlü seviyesinde

Dolar son 20 yılın en güçlü seviyesine yükseldi. Bu durum altına talebi düşürüyor. Dolar almaya başlayan vatandaşlar altının fiyatında düşüş yaşanmasına etki ediyorken ABD Doları da değer kazanıyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:17

Dolar son yirmi yılın en güçlü seviyesinde işlem görmeye başladı. Dolar böyle yükselirken altına olan talep düşmeye devam ediyor. Altının ons fiyatı yukarı yönlü harekey etmeye çalışsa da sıkı para politikalarına yönelik beklentilerin oluşturduğu baskı altında kalıcı bir değer kazanımı oluşmasını engelliyor. Bu hafta 1.836 dolar civarını test etmesine karşın ons altın Fed Başkanı Jerome Powell’ın enflasyon düşene kadar faizi daha sert bir biçimde artıracaklarına yönelik açıklamalarının sonucu ile yine aşağı doğru hareket etmeye bbaşladı. Bu açıklamalar sonrası Fed’in daha şahin sıkılaşma adımları atabileceği beklentileri meydana çıktı. Bu durum ABD Doları’nı desteklerken herhangi bir faiz getirisi olmayan değerli metaller üzerinde baskılar oluşmaya başladı.

2024 Kurbanlık fiyatları güncellendi! Küçükbaş ve Büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar, kaç TL? 2024 Kurbanlık fiyatları güncellendi! Küçükbaş ve Büyükbaş kurbanlık fiyatları ne... Haberi Görüntüle

ARKA ARKAYA KAPANIŞLAR YAPILMALI

Analistlerin yaptığı açıklamalara göre güçlü dolar, ons altını eziyor. Fiyatlarda dalgalanma sürebileceği öngörülüyor. Teknik açıdan bakıldığında 200 günlük hareketli ortalamasına denk gelen 1.837 doların önemine vurgu yapılıyor. Uzmanlar, kısa vadede anlamlı bir iyileşme olması için bu noktanın üzerinde arka arkaya kapanışlar yapılması gerektiğini söylüyor.

Analistler, bir diğer destek seviyesi 1.831 dolar/onsun kırılmasına sebep olan aşağı hareketin en son ocak ayında görülen 1.780 dolar/ons seviyesine kadar devam etme potansiyeli olduğuna vurgu yapıyor. Fed'in para politikasını sıkılaştırmada agresif olacağı beklentilerinin fiyatlanmaya devam edildiğini belirten analistler, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonucu güvenli liman olarak altına gelmiş yatırımcıların çok büyük bölümünün uzun pozisyonlarını kapattıklarını vurguluyor.

Bakanlık açıklama yapar yapmaz ödemeler hesaplara geçti: Devletten ihtiyaç sahiplerine her ay 4 bin 196 lira destek Bakanlık açıklama yapar yapmaz ödemeler hesaplara geçti: Devletten ihtiyaç sahiplerine... Haberi Görüntüle

ALTIN FİYATLARI İÇİN PETROL TAKİP EDİLMELİ

The Gold & Silver Club analisti Phil Carr, “Altın fiyatlarının nereye gideceğini merak edenler, petrolün seyrini yakından izlemeli” açıklaması yaptı. Yakın gelecekte petrol fiyatlarında artışın süreceğini ifade eden uzman, bunun oluşturacağı enflasyonun altına talebi yeniden güçlendireceğini iddia ediyor. Çin'in COVID kısıtlamalarını gevşetmeye başlaması sonucunda petrol fiyatları mart ayından bu yana en yüksek seviyeleri gördü. Önde gelen Wall Street bankalarına göre fiyatlar kolaylıkla 130 doları geçebilir ve bu miktar 150 dolara kadar yükselebilir. Carr, bu gerçekleştiğinde güçlü petrol fiyatlarının oluşturacağı enflasyon baskısı sebebiyle altın fiyatlarının yükseliş eğilimini takip edebileceğini söylüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading