Yandex Metrica

Dolarda dikkat çeken çıkış! Merkez Bankası faiz kararını duyurdu, dolar en yüksek seviyeyi gördü!

Dolarda dikkat çeken çıkış! Merkez Bankası faiz kararını duyurdu, dolar en yüksek seviyeyi gördü!

FED ve TCMB faiz kararlarının ardından Dolar/TL kuru yeni güne hızlı bir yükselişle merhaba dedi. Dolar kuru güne 27 lira bandının üzerinde başladı. Dolar endeksi küresel piyasalarda mart ayından bu yana en iyi performansını sergilerken böylelikle kur son bir ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Ekonomi

23.01.2024, 21:27

Amerika Merkez Bankası faizleri sabit tutarken Jerome Powell’ın şahin açıklamaları doların seviyesini yükseltemeye başladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ise beklentilere paralel olarak faizleri yüzde 25’ten yüzde 30'a yükseltti. Her iki faiz kararın ardından dolar kuru yeni günün açılışını yüksek seviyeden başladı. 

IMF'den yeni rapor: Küresel ekonomi aynı kalır, Türkiye ekonomisi yükselir! IMF'den yeni rapor: Küresel ekonomi aynı kalır, Türkiye ekonomisi yükselir! Haberi Görüntüle

DOLAR VE AVRO NE KADAR OLDU? 

İstanbul Kapalıçarşı'da 27,1360 liradan alınan dolar 27,1380 liradan, 28,9060 liradan alınan euro ise 28,9080 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 27,03 liradan, euro ise 28,99 liradan satılmıştı.

Alım fırsatı geliyor! Çeyrek altın 6000 TL olacak: İşte güncel altın fiyatları Alım fırsatı geliyor! Çeyrek altın 6000 TL olacak: İşte güncel... Haberi Görüntüle

DOLAR ENDEKSİNDE GÜÇLÜ ARTIŞ

Fed faizleri bu ay sabit bırakırken şahin açıklamalar yeni bir faiz artış sinyalini verdi. Piyasaların bu göre fiyatlanmasıyla altın baskı altında kalırken dolar endeksi mart ayından bu yana en yüksek seviyesi olan 105’in üzerine çıktı. Dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışının hemen üzerinde 105,4 seviyesinde bulunurken, avro/dolar paritesi ise yüzde 0,4 azalışla 1,0620'den işlem görüyor.

Başvuran herkese 350 bin TL geri ödemesiz kredi! İster iş kur ister borcunu öde! Başvuru şartları belli oldu Başvuran herkese 350 bin TL geri ödemesiz kredi! İster iş... Haberi Görüntüle

DOLAR/TL SON BİR AYIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Tacirler Yatırım günlük dolar bülteninde kuru önemli açıklamalar yer vererek şunları kaydetti: Para Politikası Kurulu (PPK) dünkü toplantısında politika faizini, piyasa beklentisine paralel olarak 500 baz puan artırdı ve %25 seviyesinden %30 seviyesine yükseltti. Karar notuna baktığımızda temmuz ayı toplantısından farklı olarak enflasyon görünümüne ilişkin petrol fiyatlarındaki yükselişe vurgu yapıldığı görüldü. 

O yakıt grubuna indirim geldi! Gece yarısı tam 2 lira birden... İşte güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları O yakıt grubuna indirim geldi! Gece yarısı tam 2 lira... Haberi Görüntüle

TÜRK LİRASI YATAY SEYİR İZLİYOR

Bu sabah saatlerinde gelişmekte olan ülke para birimlerinde karışık bir resmin olduğu ve Türk lirasının dolar karşısında yatay bir seyir izlediği takip ediliyor. Dolar endeksi 105,45 seviyesinden işlem görürken, ABD 10 yıllık tahvil faizi ise %4,5 seviyesinde bulunuyor. Türkiye 5 yıllık CDS primi ise 390 baz puanda yatay. Teknik göstergelerin ürettikleri sinyaller doğrultusunda kurun kısa vadede 26,50 – 27,50 bandında işlem görmesini beklemekteyiz. Trend ve momentum göstergeleri kısa vadede 26 seviyesi üzerindeki hareketin korunabileceğine ve geri çekilmelerin sınırlı kalabileceğine işaret ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading