Yandex Metrica

Dolar sert çakılacak! Güvenilir isim doların düşüş tarihini verdi

Dolar sert çakılacak! Güvenilir isim doların düşüş tarihini verdi

Dolar son zamanlarda ne artıyor ne düşüyor. Ufak oynamaların olduğu piyasada Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, doların geleceği hakkında önemli bir açıklama yaptı.

Ekonomi

28.05.2024, 18:23

Türk lirasının değer kaybı, insanları alternatif yatırım araçlarına yöneltiyor. Birçok kişi, para değerlerini artırmak için altın ve dövizi güvenli limanlar olarak görüp tercih ediyor.

Ekonomistlerin "yatırım tavsiyesi değildir" uyarılarına rağmen, az da olsa tasarrruflarını döviz veya altına yönlendiren bireyler, bu uyarıları dikkate almadan yatırımlarını devam ettiriyor. Son dönemde yaşanan döviz ve altın fiyatlarındaki dalgalanmalar ise yatırımcıları endişelendiriyor.

Altın ve gümüşü güzel günler bekliyor: Uzman isim açıkladı! O tarihte 3 bin TL! Altın ve gümüşü güzel günler bekliyor: Uzman isim açıkladı! O... Haberi Görüntüle

YAZIN ENFLASYON DÜŞECEK

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, yaz aylarında doların olası seyrine dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Yıllık enflasyonun yaklaşık %70'e ulaşmasıyla birlikte alınan tedbirler, doların seyrini belirlemeye devam ediyor. Yaz aylarında enflasyonda bir düşüş öngörülüyor.

Yeşilada, yazın enflasyonun düşeceğini fakat kış aylarında tekrar yükseleceğini vurgulayarak, "Bu dönemde insanlar tekrar dövize yönelecek ve eski günlere geri döneceğiz"açıklamasında bulundu.

Doların fiyatı 13 TL birden fırlayacak! Yatırımcılar dikkat.. İşte 12 Temmuz 2024 döviz kurları Doların fiyatı 13 TL birden fırlayacak! Yatırımcılar dikkat.. İşte 12... Haberi Görüntüle

TÜRK LİRASI DEĞER KAZANACAK

Yeşilada, Merkez Bankası'nın yaz aylarında Türk lirasının değer kazanmasını önlemek için çaba göstereceğini ve doların 32-34 TL aralığında tutulacağını belirterek şunları dile getirdi:  

"Ancak doların TL karşısında 30'lara kadar gerilemesi gerekebilir. Bu durum, dış kaynaklı enflasyon ve maliyet baskılarının önemli bir kısmını dengeleyecektir. Asgari ücrette muhtemelen zam yapılmayacak, bu da maliyet baskılarını azaltacaktır."

Engelli maaşı, evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığı alanlar müjde: Bakanlık resmen duyurdu: Dev zam hesaplara yattı Engelli maaşı, evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığı alanlar... Haberi Görüntüle

GÜNCEL DÖVİZ KURU

Dolar, ABD'de çekirdek enflasyonun üç yılın en düşük seviyesine gerilemesiyle birlikte faiz indirimi beklentilerini güçlendiren verinin ardından düşüşünü sürdürüyor.

Dolar ve Euro'nun güncel başlangıç değerleri şu şekilde:

ABD Doları: Alış 32,16 - Satış 32,20

Euro: Alış 34,99 - Satış 35,03

Sterlin: Alış 40,75 - Satış 40,96

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

1

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading