Yandex Metrica

DOLAR 3 LİRA DÜŞECEK! Dolarda son dakika! Necmettin Batırel Dolar'ın düşeceği rakamı açıkladı

DOLAR 3 LİRA DÜŞECEK! Dolarda son dakika! Necmettin Batırel Dolar'ın düşeceği rakamı açıkladı

Necmettin Batırel, doların düşeceği rakamı resmen açıkladı. "Doları apar topar elinizden çıkarın" diyen ekonomist Necmettin Batırel, Haziran ayı ve diğer aylar için ilgili dikkat çeken bir tahminde bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 21:04

Dolar çıkışlarıyla sürekli gündemde olan Necmettin Batırel, dolarınla ilgili yeni bir tahminde bulundu. Necmettin Batırel, son ekonomi politikalarını ve dolar kurunu değerlendirdi. Faiz kararının ardından doların ne kadar yükseleceğini ve nasıl etkileneceğini açıkladı. 

IBAN ile sürekli para transfer edenler dikkat! Bakanlık harekete geçti: Büyük cezalar yolda! IBAN ile sürekli para transfer edenler dikkat! Bakanlık harekete geçti:... Haberi Görüntüle

"TL DEĞER KAZANACAK"

Batırel, enflasyonun düşürülmesi ve kontrol altına alınması gerektiğini belirtti ve enflasyondaki artışın temel nedeninin yüksek maliyetler olduğunu ifade etti. Yüksek maliyetlerin sebebinin ise döviz kuru olduğunu vurgulayan Batırel, kurun faiz artırılarak düşürülebileceğini ve bu durumda Türk Lirası'nın otomatik olarak değer kazanacağını belirtti. 

Bakan Yumaklı müjdeyi verdi: Ödemeler hesaplara aktarılıyor Bakan Yumaklı müjdeyi verdi: Ödemeler hesaplara aktarılıyor Haberi Görüntüle

3 TL BİRDEN DÜŞECEK

Batırel, doların şu anda 23.6 seviyesinde olduğunu belirterek, faiz oranının yüzde 15'e çekilmesi durumunda doların 22 veya 22.30 seviyesine kadar gerileyebileceğini ifade etti. Batırel, faiz artışıyla birlikte sıcak para girişinin, yani tahvil, borsa ve bono gibi yatırımların artabileceğini ancak kalıcı yatırımların önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, sıcak paranın faiz oranının düşmesiyle geri çekilebileceğini de ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading