Yandex Metrica

Dolar 21 TL'ye yükselecek! Ünlü ekonomist o tarihi işaret etti

Dolar 21 TL'ye yükselecek! Ünlü ekonomist o tarihi işaret etti

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın konusunda çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Memiş piyasalar için tarih vererek "Çarşı pazar karışacak" derken dolara tokat geleceğini de söyledi, rakam verdi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:52

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı  İslam Memiş, yükselişteki dolar kuru ve dolar endeksi, düşüşteki gram altın ve gümüş için yeni açıklamalarda bulundu. Memiş'in açıklamalarındaki 'stok' iddiası ise dikkat çekti.

O hava yolu şirketinden dev kampanya! 9 dolara her yere uçabilirsiniz! Bu ucuz biletler kapış kapış gidecek! O hava yolu şirketinden dev kampanya! 9 dolara her yere... Haberi Görüntüle

'ŞUBAT AYININ İLK ÇEYREĞİNE İŞARET EDİYOR'

"NATO’nun mesajı piyasaları nasıl etkiler?" başlıklı videosunda İslam Memiş, şu değerlendirmelerde bulundu:

Altın ve gümüşteki baskılanma devam ederken, dolar kurundaki yükselişler, doların uluslararası piyasalardaki değer artışları devam ediyor. Dolar TL 18.53 seviyesinde. Serbest piyasalarda 18.64-18.68 seviyelerinde. Uluslararası piyasalarda güçlü duruşu devam ediyor. Ne zamana kadar sürecek, belirsizliğini koruyor. Çok uzun olmayacak ama. Fed, ABD istediğini kolay şekilde elde etti. Elinde dolar olan bu dolarlarını euro, sterlin gibi, altın ve gümüş gibi yatırım araçlarıyla değerlendirebilir. Agresif yükselişlerin yavaş yavaş sonuna geliyoruz dolar kurunda. TCMB'nin anketlerinde, ekonomi yönetiminde 21.5 beklenti hakim, bu beklenti ön planda kalmaya devam ettiği için ister istemez dolar / TL kurunun 20-21 aralığında olması çok da sürpriz olmayacaktır orta vadede. Politikaya baktığınızda önce enflasyondan, sonra kurdan vazgeçildi. Büyümeye odaklı politika var. Büyüme rakamları bundan sonra iyi gelecek ancak bu kuru baskılamayacak. Şubat ayına ve yılın ilk çeyreğine işaret ediyor. Döviz kurundaki gerileme ile ilgili sürekli şubat ayına, yılın ilk çeyreğine işaret ediliyor. Baktım ki, Fed üyelerinin, Fed Başkanı'nın mart ayını işaret ettiği faiz açıklamaları var.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading