Yandex Metrica

Doğum borçlanması, askerlik borçlanması olanlar kritik tarih yaklaşıyor: SGK prim ödemeleri için son günler... 

Doğum borçlanması, askerlik borçlanması olanlar kritik tarih yaklaşıyor: SGK prim ödemeleri için son günler... 

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın beklediği 2024 zammı, birçokf farklı zammı da beraberinde getirecek. SGK prim borcunu şimdiden ödeyecek olanlar, avantaj kazanacak. SGK prim borcu olanlar için ise kritik tarihe sayılı günler kaldı. 

Ekonomi

23.01.2024, 21:49

Emeklilik için SGK prim borcu ödeyecek olanlar için kritik güne az bir zaman kaldı. Asgari ücret zammı, prim ödemelerini direkt etkileyecek. Bu çerçevede, isteğe bağlı sigorta primi ücretleri ve borçlanma ücretleri de asgari ücret oranında yükselecek. 

Asgari ücret ile ilgili ATV'de konuşan Dr. Okan Güray Bülbül, "Yeni asgari ücret 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak ve bu tarihe kadar borçlanma talebinde bulunmuş kişilere halihazırdaki asgari ücret üzerinden borçlanma tutarları tebliğ edilecek." açıklamasında bulundu.

Engelli maaşı, evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığı alanlar müjde: Bakanlık resmen duyurdu: Zamlı maaşlar o tarihte hesapta Engelli maaşı, evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığı alanlar... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET ARTIŞI BORÇLARI NASIL ETKİLER?

İsteğe bağlı en düşük aylık prim ödeme tutarı 4 bin 292 lira ise asgari ücrette yüzde 40'lık bir artış yapılması halinde bu tutar 6 bin 8 liraya yükselecek. Eğer yüzde 50 oranında bir artış olursa, bu kez de tutar 6 bin 438 lira olacak.

Mevcutta aylık en yüksek isteğe bağlı prim ödeme tutarı ise 32 bin 194 lira. Eğer bu tutar asgari ücrete yüzde 50 artış yapılırsa 48 bin liraya çıkacak.

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı alanlara müjde: Bakanlık resmen duyurdu: Maaşlara dev zam geldi 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı alanlara müjde:... Haberi Görüntüle

DOĞUM VE ASKERLİK BORÇLANMASINIDA ETKİLİYOR

Asgari ücretteki zam senaryolarının borçları nasıl etkileyeceğini anlatan Bülbül, "Eğer asgari ücret yüzde 40 artış olursa günlük 200,5 TL'ye yükselecek. Yüzde 50'lik bir artış söz konusu olursa bu durumda bir günlük borçlanma bedeli 215 TL'ye yükselecek. Bu da hem doğum borçlanmasında hem askerlik borçlanmasında önemli bir miktar farklılaşması anlamına geliyor" diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading