Yandex Metrica

Dogecoin nedir, nasıl alınır? Dogecoin kaç dolar TL

Dogecoin nedir, nasıl alınır? Dogecoin kaç dolar TL

Kripto para birimi olan Dogecoin nedir? Dogecoin ne kadar? Dogecoin nereden alınır? Dogecoin kaç dolar? detayları haberimizde yer alıyor.

Ekonomi

07.02.2024, 01:45

Dogecoin nedir ve ne kadar oldu sorusu merak edilmeye devam ediyor. Dünyaca ünlü iş adamı Elon Musk yaptığı açıklamalar ile dogecoin daha da dikkat çetik. Kripto paraya olan ilgisi ile bilinen Elon Musk son açıklammasıyla yine gündem oldu.  Musk açıklamasında elinde Bitcoin, Etherium ve Dogecoin bulundurduğunu Shiba bulundurmadığını söyledi. Bu açıklamadan sonra Dogecoin'de yeniden yükseliş başladı. Kullanıcılar Dogecoin nedir? Dogecoin nereden alınır? Dogecoin Elon Musk'ın mı? Dogecoin kaç dolar/TL oldu? sorularına yanıt aradı. Detaylarına haberimizde yer verdik.

BIST 100 güne yükselişle başladı! 25 Nisan hangi hisse senetleri yükselişte? BIST 100 güne yükselişle başladı! 25 Nisan hangi hisse senetleri... Haberi Görüntüle

DOGECOİN NEDİR?

Dogecoin sembolü Ɖ ve D, kısaltma-DOGE, gelenekse bankacılık ücretlerinden muaf bir sistem kurmaya karar veren yazılım mühendisleri Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından icat edilmiş bir kripto para birimidir. Dogecoin, isminde ve logosunda popüler bir internet resmi olan ve Doge olarak anılan bir Shiba Inu cinsi köpeği yer alıyor. Dogecoin, Litecoin tabanlı bir elektronik para birimi olarak karşımıza çıkıyor. Dogecoin 6 Aralık 2013'te tanıtıldı. Kısa sürede hızlı bir şekilde kendi internet topluluğunu geliştiren coin, 28 Ocak 2021 yılında 5,4 milyar ABD Doları bulan bir piyasaya ulaştı. 4 Mayıs 2021'de ise tam olarak piyasa değeri 62 milyar ABD dolarını geçti. 2 Şubat 2021'de r/dogecoin subreddit’inin toplam takipçi sayısı 781.000’e uşatı. Dogecoin Türkçeye 'Aya!' yahut 'Aya doğru!' olarak çevirilen 'To the moon!' sloganıyla anılır.  İlk olarak piyasaya şaka amaçlı çıkan coin 0.57 $ seviyesine ulaşarak kamuoyunu şaşkınlığa uğrattı.

Dogecoin, eşler arası bilinen adıyla peer-to-peer bir kripto para oluşturma isteğiyle başlayan Portland, Oregon'dan IBM yazılım mühendisi Billy Markus ve Adobe yazılım mühendisi Jackson Palmer tarafından Bitcoin'den daha fazla bir kitleye ulaşma amacıyla icat edildi. Üreticiler aynı zamanda Dogecoin'i diğer kripto paraların tartışmalı tarihinde  yer alamakasını istediler. Dogecoin resmi olarak 6 Aralık 2013 yılında piyasaya sürüldü ve ilk 30 gün içinde Dogecoin.com'ı bir milyondan fazla kişi ziyaret ederek bu alanda da bir rekora sahip oldu.

Palmer o zamanlar Sidney' Adobe Systems'ın Pazarlama Departmanında çalışıyordu ve Dogecoin fikrini gerçeğe çeviren kişi olarak biliniyor. Palmer had purchased the domain Dogecoin.com alan adını satın alarak Dogecoin'in logosunu anasayfaya ekledi.  Yazı stili olarak Comic Sans kullandı. Markus bu siteyi gördükten sonra hemen  harekete geçti  ve Palmer'a ulaştı.  Markus, Palmer ile birlikte bu kripto para birimini geliştirme çabalarına girişti. Markus, Dogecoin'in protokolünü o dönemki piyasada yer alan mevcut kripto para birimleri, Luckycoin ve Litecoin temelinde tasarlamıştı ve bu kripto para birimleri emek ispatına dayalı algorithmalarında scrypt technolojisini kullanıyordu. Scrypt kullanımı, kripto madencilerinin SHA-256 bitcoin madenciliği ekipmanını kullanamayacağı ve bunun yerine üretimi daha karmaşık olduğu bilinen özel FPGA ve ASIC kullanmaları gerektiği anlamını taşıyordu.

19 Aralık 2013 yılında, Dogecoin 72 saat içinde yaklaşık yüzde 300 değer kazandı ve milyarlarla ölçülen bir günlük hacim ile US$0.00026'dan $0.00095'e ulaştı. Bu hızlı büyüme, Bitcoin ve diğer birçok kripto para biriminin Çin'in, Çin bankalarının Bitcoin ekonomisine yatırım yapmasını yasaklama kararından sarsıldığı bir dönemde gerçekleşti. Dogecoin, üç gün sonra bu olay nedeniyle ve o sırada Dogecoin madenciliği yapmak için gereken az miktarda bilgi işlem gücünden yararlanan büyük madencilik havuzları nedeniyle %80 oranında değer kaybederek ilk büyük yıkımını yaşadı.

Ocak 2021'e geldiğimizde Dogecoin'in değeri Reddit kullanıcılarının ilgisi sonucu olarak 24 saat içinde %800'ün üzerinde yükseliş gösterdi. 'GameStop short squeeze' olayları ve Elon Musk'ın Dogecoin'e atıfları Doge'nin piyasa değerine değer kattı.

Düşük faiz konut kredisi kampanyası başladı: İşte banka banka faizler... Düşük faiz konut kredisi kampanyası başladı: İşte banka banka faizler... Haberi Görüntüle

DOGECOİN KAÇ TL/DOLAR OLDU?

Dogecoin'in Türk Lirası cinsinden karşılığı 2,61 Türk Lirası olarak hesaplanıyor. Aynı zamanda Dogecoin $ 0,267766 dolardan işlem görüyor. 

Orta Koridor güçlenecek! Bakan Uraloğlu duyurdu: Türkiye ile Kırgızistan arasında taşımacılık serbestleşiyor Orta Koridor güçlenecek! Bakan Uraloğlu duyurdu: Türkiye ile Kırgızistan arasında... Haberi Görüntüle

DOGECOİN NASIL ALINIR/SATILIR?

Kripto para birimi olan Dogecoin alabilmek için Paribu ya da Koinim gibi yerli kripto para borsalarında heasbınızın olması gerekiyor. Bu parayı kullananların çoğu Paribu üzerinden işlem yapıyor. İlk olarak btc-paribu-binance gibi kripto para alınıp satılan birimlere üye olup, hesabınızı kimlik bilgileriniz ile onayladıktan sonra yatırım işlemlerine giriş yapabilirsiniz.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading