TR Haber
ESCKapat
Ara

Doğal gazda yeni dönem! BOTAŞ’tan açıklama geldi: Kasım ayı tarifelerini duyurdu!

Doğal gazda yeni dönem! BOTAŞ’tan açıklama geldi: Kasım ayı tarifelerini duyurdu!

<p>Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), kasım ayı itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı doğal gazın satış tarifesinde herhangi bir değişiklik yapılmadığını duyurdu.&nbsp;</p>

TR Haber
Ekonomi31 Ekim 2024

BOTAŞ’ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre,  kasım ayından itibaren geçerli olan mesken ve sanayi aboneleri için belirlenen tarifeler sabit kaldı.

Bu durum, kullanıcılar arasında bir rahatlama yaratırken, doğal gaz fiyatlarının stabil kalması, enerji maliyetlerinin kontrol altında tutulmasına yardımcı olacak gibi görünüyor.

GAZ FİYATLARI SABİT KALDI 

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), kasım ayı itibarıyla doğal gaz fiyatlarını sabit tutma kararı aldı. Konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine uygulanan satış fiyatı, bin metreküp doğal gaz için 5 bin 631 lira olarak belirlendi. 

KIŞ AYI İÇİN ÖNEMLİ ADIM 

Bu durum, özellikle kış aylarında artan enerji talepleri karşısında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ekmek üreticileri için belirlenen tarife de bin metreküp doğal gaz için 8 bin 549 lira olarak açıklandı. 

EN YÜKSEK BİN METREKÜP İÇİN 12 BİN LİRA OLDU 

Elektrik üretimi içinse bin metreküp doğal gaz fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu.

BOTAŞ'ın bu kararı, enerji maliyetlerinin kontrol altında tutulmasına yardımcı olacak ve üreticilere destek sağlayarak ekonomik istikrarı koruma hedefine katkıda bulunacak.

BOTAŞ'tan tarafından yapılan açıklama şu şekilde: 

"Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım - işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır.

Bu kapsamda, Kuruluşumuz tarafından 01 Kasım 2024 tarihinden itibaren geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." şeklinde açıklama yapıldı. 

Yazar

Hüseyin Can Yosuntaş

Yayın Tarihi

31 Ekim 2024

Benzer Haberler

Doğal gazda yeni dönem! BOTAŞ’tan açıklama geldi: Kasım ayı tarifelerini duyurdu! | TR Haber