Yandex Metrica

Devletten kredisi olana müjde! Bankalar dibe vurdu

Devletten kredisi olana müjde! Bankalar dibe vurdu

Kapanış sonrası bankaların kredi faiz oranları değişti! Bankada parası olanlara kötü haber geldi, 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranları düştü. 32 günlük en yüksek faiz veren banka hangisi?

Ekonomi

23.01.2024, 18:24

Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimleri ve döviz müdahalesi sonrasında bankaların kredi faiz oranları da kapanış sonrası değişti. Bankalar her Cuma günü yaptıkları gibi kapanış sonrasında faiz oranlarını yeniden revize ederken hem devlet bankaları hem de özel bankalar tarafından yapılan güncellemeler ile vadeli hesap faiz oranları değişti. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Aralık ayı toplantısı beklenti anketi ile faiz indirimi tahmini açıklanırken TCMB Başkanı Kavcıoğlu yapmış olduğu açıklamada "sınırlı alan" vurgulaması ile bu beklentiyi güçlendirdi. Ekonomistlerin beklentisi bu son toplantıda 100 baz puan faiz yapılacağı yönünde oldu. 

Kulis bilgisi: Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelmesi gündemde! Çalışanlar rahat nefes alacak Kulis bilgisi: Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelmesi gündemde! Çalışanlar... Haberi Görüntüle

16 BANKA FAİZLERİ GÜNCELLEDİ

Bugün piyasalar son derece hareketli bir gün yaşarken sabah saatlerinde gelen Fitch kredi notu açıklaması gündemi sallamıştı. Sabah kötü haberle başlayan piyasalar sonrasında dolar kurunda yaşanan yükseliş ile ısınırken Merkez Bankası bir kez daha doğrudan satış ile piyasalara müdahale edildiğini açıklamıştı. 

Merkez Bankası müdahalesine rağmen piyasalar durulmazken dolar kurunun 14 TL seviyesine yakın bir rakamda tutunmasının ardından gözler bankaların faiz oranları rakamlarına çevrilmişti. Beklenen güncelleme 32 günlük vadeli mevduat faiz oranları için yapıldı, tam 16 banka faizleri değiştirdi. İşte o bankalar ve yeni oranlar;

Ziraat Bankası 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı yüzde 14.50


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading