Yandex Metrica

Devlet vatandaşın gelirini artıracak destek! Geliri az olanlara 12 bin TL nakit yardımı! İşte gerekli o şartlar...

Devlet vatandaşın gelirini artıracak destek! Geliri az olanlara 12 bin TL nakit yardımı! İşte gerekli o şartlar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuru yapan vatandaşlara nakit desteği sağlayarak gelirlerine destekte bulunmaya devam ediyor.  Enflasyon oranıyla birlikte artan yaşam maliyeti dar gelirli aileleri çok daha fazla etkiliyor. Bu esnada bakanlık hemen devreye girerek destekte bulunuyor.   

Ekonomi

21.03.2024, 11:11

Vatandaşların asgari geçim standartlarını sürdürebilmeleri için ise ek kaynaklara ihtiyaç duyabiliyor. Bunun için de devlet sosyal yardım programları ile vatandaşın yanında yer alıyor. Bu sosyal yardımlara ilişkin tüm organizasyon ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenleniyor. 

Kasa dolmaya devam ediyor! Merkez Bankası rezervlerinde artış Kasa dolmaya devam ediyor! Merkez Bankası rezervlerinde artış Haberi Görüntüle

GELİR ŞARTINA BAKILIYOR 

Aile Bakanlığı’nın sosyal yardım programlarından yararlanarak destek almak için en yaygın kriter gelir şartına bakılıyor. Bakanlık bu gelir şartı ile ailelerin ihtiyaç sahibi olup olmadığını belirliyor. Uygulanan sistem ise oldukça basitçe hesaplanıyor. Bir hane içerisinde elde edilen tüm aylık gelirler hesaplanıyor. Bu gelirlerin toplamı hane içindeki kişi sayısına bölünüyor. Eğer çıkan rakam 5.667 TL’den fazla değilse o aile ihtiyaç sahibi olarak belirleniyor ve uygun olan sosyal yardım programından faydalanarak nakit destek alması sağlanıyor.

Yurt dışı çıkış harcından muaf tutulacakların listesi belli oldu! Yurt dışı çıkış harcından muaf tutulacakların listesi belli oldu! Haberi Görüntüle

EŞİ VEFAT EDENLERE DESTEK 

Aile Bakanlığı’nın sosyal yardım programı kapsamında eşi vefat eden kadınlara nakit destekler sağlanıyor. Buna göre son resmi nikahlı eşi vefat eden ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayan kadınlar gelir şartı kriterini de sağlıyor iseler Aile Bakanlığı’ndan nakit destek alıyorlar. Bu nakit destek aylık 1.000 TL olarak belirlenirken yılda 12.000 TL tutarında ödeme yapılıyor. Ödemeler ise vatandaşlara 2 ayda bir 2.000 TL olarak veriliyor.

Ay başında hesaplara aktarılacak: Emekliye ek zam müjdesi! Hangi emekli grubu ne kadar zam alacak? Ay başında hesaplara aktarılacak: Emekliye ek zam müjdesi! Hangi emekli... Haberi Görüntüle

ÖKSÜZ VE YETİMLERE 7 BİN 200 TL DESTEK

Annesi, babası veya her ikisi birden vefat etmiş olan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan çocuklara Aile Bakanlığı tarafından nakit destekler sağlanıyor. Bu kapsamda bulunan çocuklara devlet tarafından sosyal yardım yapılıyor. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre aylık 600 TL’den yıllık toplamda 7.200 TL nakit destek veriliyor. Bu ödemelerin de 2 ayda bir 1.200 TL şeklinde yapıldığı bildirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading