Yandex Metrica

Devlet faturalar için harekete geçti: Geri çekilen fatura desteği yeniden başlayacak!

Devlet faturalar için harekete geçti: Geri çekilen fatura desteği yeniden başlayacak!

1 Mayıs 2024 itibarıyla sona eren doğal gaz desteğinin ardından fiyatlara zam gelip gelmeyeceği vatandaşlar tarafından hala araştırılmaya devam ediliyor. Bu desteğin geri getirileceği ve devletin bu konuda harekete geçtiği konuşuluyor.

Ekonomi

11.06.2024, 12:46

Kısa bir süre önce sona eren doğal gaz desteğinin ardından, vatandaşlar doğalgaz fiyatlarındaki olası artış haberlerini dört gözle bekliyordu. Ancak beklentilerin aksine, dar gelirli vatandaşlar için doğal gaz faturasının bir kısmını kendilerinin ödeyeceği, geri kalan kısmının ise devlet tarafından karşılanacağı bir uygulamanın hayata geçirileceği konuşuluyor.

Yunan adasına giden Türklerin yüzüne tükürdüler: Küfür gibi menü kapağını hiç önemsemedi! Yunan adasına giden Türklerin yüzüne tükürdüler: Küfür gibi menü kapağını... Haberi Görüntüle

DOĞAL GAZ DESTEĞİ GERİ GELİYOR

Mayıs ayının başında sona eren 25 metreküplük doğal gaz desteği sonrasında doğalgaz fiyatlarına gelecek olası zamlar merakla beklenirken, kulislerden sızdırılan bilgilere göre, hazırlıkları devam eden torba yasada dar gelirli vatandaşlara düşük doğal gaz faturası desteği sağlanacağı ortaya çıktı.

Örneğin, yüksek gelire sahip bir vatandaşın 3 bin TL'lik fatura ücretinin tamamı tahsil edilirken, dar gelirli vatandaşlardan bu ücretin yüzde 30'u kadarı alınacak. Geri kalan kısmı ise devlet tarafından karşılanacak. Gelir gruplarının belirlenmesinde kullanılacak kriterler üzerine yapılan çalışmalar devam ederken, düzenlemenin tüm detayları ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Bu fiyata bu araba kaçmaz! Otomobil piyasasını alt üst edecek kampanya: Range Rover'in tahtından indirecek Bu fiyata bu araba kaçmaz! Otomobil piyasasını alt üst edecek... Haberi Görüntüle

DOĞAL GAZ DESTEĞİ UYGULAMASI NEYDİ? 

25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması, 2023 Nisan ayında başladı ve 1 Mayıs itibarıyla sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan bu uygulama kapsamında, 19,7 milyon haneye toplamda 1 yıl boyunca 43 milyar lira devlet desteği sağlandı.

Uygulama ile birlikte, mutfak ve sıcak su tüketimi için gerekli olan aylık ortalama 25 metreküp doğalgazın bedeli, faturalardan bir yıl boyunca düşürülüyordu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading