Yandex Metrica

Dev bankadan dikkat çeken Türkiye analizi: Türk piyasaları rönesans eşiğinde

Dev bankadan dikkat çeken Türkiye analizi: Türk piyasaları rönesans eşiğinde

ABD merkezli bankacılık devi Citi Research, Türkiye’de politika normalleşmesinin yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisini artırdığını belirterek “Türk piyasaları rönesans anının eşiğinde” değerlendirmesini yaptı.

Ekonomi

23.05.2024, 15:54

Yabancı yatırımcıların Türkiye piyasasına ilgisi çoğalırken ABD merkezli bankacılık devlerinde olumlu raporlar gelmeye devam ediyor. TL'ye olan ilgi artarken Türk piyasalarının gidişatı dev bankalar tarafından takdirle karşılanmaya başlandı.

Bu kapsamda ABD merkezli bankacılık devleri Citi ve Bank of America (BofA), Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dolarda kabus dönemi başlıyor! O seviyenin altına inmeyecek Dolarda kabus dönemi başlıyor! O seviyenin altına inmeyecek Haberi Görüntüle

TÜR PİYASALARI RÖNESANS EŞİĞİNDE

Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin arttığını belirten Citi research, “Türk piyasaları rönesans anının eşiğinde” yorumunu yaptı.

Türk lirası ve Türk tahvillerinin performansının genel olarak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın beklentileri yeniden çıpalamasına, regülasyon önlemlerinin sona erdirilmesine yönelik net bir strateji olmasına bağlı olduğu belirtildi. TL'ye olan ilginin her geçen gün arttığını belirten Citi analistleri, dezenflasyon süreci ve cari denge için gerekecek inandırıcı bir mali konsolidasyona bağlı olduğunu ifade etti.

Emeklilik hayali kuranlara müjde: 1991 1994 1998 2008 SGK girişine erken emeklilik tablosu güncellendi! Emeklilik hayali kuranlara müjde: 1991 1994 1998 2008 SGK girişine... Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKASI DOĞRU YOLDA

Söz konusu analizde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın doğru politika patikasında olduğuna vurgu yapıldı. Analizde, hisselere yönelik de değerlendirmeler yapıldı. Citi analistleri, güçlü sektör performansının hisse fiyatlarına yansıması sebebiyle bankalara karşı nötr oldukları bildirdi.

Borsada işlem vergisi alınacak mı? Bakan Şimşek'ten merak edilen soruya yanıt Borsada işlem vergisi alınacak mı? Bakan Şimşek'ten merak edilen soruya... Haberi Görüntüle

TÜRK LİRASI'NDA UZUN POZİSYON ÖNERİSİ

Bank of America (BofA) ise yüksek cari getirisi, cari dengede mevsimsel pozitif görünüm, sıkı parasal koşullar ve rezervlerdeki artışa dikkat çekerek Türk Lirası'nda uzun pozisyon önerisinde bulundu.

BofA, Dolar/TL tahmininin forwardların ima ettiği patikadan daha düşük olduğunu belitti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading