Yandex Metrica

Depremzede çiftçiye Bakanlık müjdesi! Yardımlar erkenden hesaplara yatırılacak

Depremzede çiftçiye Bakanlık müjdesi! Yardımlar erkenden hesaplara yatırılacak

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrasında Depremzede çiftçilere arım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den önemli açıklamalar geldi. Çiftçiler yardımların ne zaman yapılacağını merak etmeye başladı. Peki, Yardımlar ne zaman yapılacak? Yardım şartlar neler?

Ekonomi

23.01.2024, 20:28

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 şiddetindeki deprem ağır hasara neden olmuştu. Birçok çiftçi enkazda hayvanlarını kaybetmişti. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, depremin yaralarını sarmak için tüm Türk halkının seferber olduğunu hatırlatarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün zorlukların devlet ve millet bir olarak aşılacağını söyledi.

Masadaki formüller: Temmuz ayında emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Masadaki formüller: Temmuz ayında emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Haberi Görüntüle

DESTEK DÜZENLEMELERİ YAPILDI

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki çiftçilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve üretime devam edebilmeleri için birçok destek sunuluyor.

Tarım ve Orman Bakanlığından edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş, Adana, Malatya, Hatay, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Osmaniye ve Elazığ illerinde çiftçilere ödenecek desteklere ilişkin depremin ardından bazı düzenlemeler yapıldı.

4A, 4B, 4C’li emeklilere karşılıksız ödeme yapılacak! Son gün 30 Nisan 4A, 4B, 4C’li emeklilere karşılıksız ödeme yapılacak! Son gün 30... Haberi Görüntüle

ŞUBAT SONUNDA HESAPLARDA

Bu kapsamda, çiftçilere 2022'den itibaren ayni olarak verilmeye başlanan mazot ve gübre destekleri, depremden etkilenen 11 il için nakit olarak ödenecek. Toplam tutarı 2,8 milyar lira olan mazot ve gübre destekleri şubat sonuna kadar çiftçilerin hesaplarına yatırılacak.

Bu üretim yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurusu yapan üreticilerin 28 Şubat 2023 olan ürün güncelleme son başvuru tarihi 8 Mayıs 2023 olarak belirlendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading