Yandex Metrica

Denizbank'tan karşı atak: Elinde kağıtla gelene milyon dolar mı verelim?

Denizbank'tan karşı atak: Elinde kağıtla gelene milyon dolar mı verelim?

Denizbank, ünlü isimlerin Seçil Erzan tarafından yüksek kâr vaadiyle dolandırılması olayına dair çarpıcı bir açıklamaya imza attı. Erzan tarafından futbolculara verilen kağıtların bankacılık sistemi açısından hiçbir şey ifade etmediğini vurgulayan Denizbank yönetimi, "Banka mağdur olanlara paralarını neden ödemiyor?" sorusuna da cevap verdi.

Ekonomi

23.01.2024, 21:46

Yüksek kâr getirili özel ve güvenilir fon vaadiyle aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan’ın davasında yeni bir gelişme yaşandı. 

Denizbank, ünlü futbolcuların mağdur olduğu dolandırıcılık davasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. "Kurum olarak, eski bir çalışanımızın karıştığı, Bankamızla ilgisi bulunmayan münferit bir olayın kamuoyunda gündemi meşgul etmesinden üzüntü duymaktayız" açıklamasıyla başladığı deklarasyonda Denizbank, pek çok iddiaya cevap verdi. 

O yakıt grubuna indirim geldi! Gece yarısı tam 2 lira birden... İşte güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları O yakıt grubuna indirim geldi! Gece yarısı tam 2 lira... Haberi Görüntüle

7 NİSAN'A KADAR HİÇBİR ŞİKAYET YOK

Seçil Erzan'a ilişkin kendilerine ilk şikayetin yapıldığı tarih olan 7 Nisan 2023 öncesi, olayın mağdurlarının hiçbir makama müracaat etmemiş olduklarına dikkat çeken Denizbank yönetimi, şu ifadeleri kullandı:

"Bankamız, konudan 2022 yılı Haziran ayından itibaren Levent Büyükdere Caddesi Şubemizde müdür olarak görev yapan Seçil Erzan'ın iki günlük mazeret izni nedeniyle görevinin başında olmadığı 07.04.2023 tarihinde müşterimiz de olan bir şikâyetçinin şubeye gelmesi ile ilk kez haberdar olmuştur. Kamuoyunun dikkatine özellikle sunmak isteriz ki şikayetçilerin mağdur olduklarını iddia ettikleri olaylar yaklaşık bir yıl öncesine kadar gittiği halde 7 Nisan tarihine kadar hiç kimse tarafından konu ile ilgili ne bankamıza ne BDDK'ya ne de CİMER'e talep, ihbar veya şikayet iletilmemiştir."

Başkasına ait POS cihazı ve IBAN kullananlar yandı: Yeni vergiler geliyor cezalar artıyor Başkasına ait POS cihazı ve IBAN kullananlar yandı: Yeni vergiler... Haberi Görüntüle

O GÜN TÜM TELEFONLARINI KAPATTI 

"Bankamız Teftiş Kurulu tarafından derhal incelemeye alınan konu, 7 Nisan 2023 Cuma günü saat 16:30 sularında Genel Müdürümüze aktarılmıştır. Tarafımıza gelen ilk bilgi üzerine öncelikle Seçil Erzan ile iletişime geçilmeye çalışılmış ancak kendisine Bankamızca bilinen iki telefon numarası üzerinden ulaşılamamıştır. 

Aynı gün, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunulmuş, olaya karışanların kamuoyunda futbol ve iş dünyasından şöhret isimler olması da göz önünde bulundurularak adı geçenlerin kişisel haklarının korunması amacıyla dosyada gizlilik talep edilmiş; Seçil Erzan'a hiçbir şekilde ulaşılamaması, ortada bir bankacılık suçu olma ihtimali de gözetilerek Seçil Erzan için yurt dışına çıkma yasağı talebinde bulunulmuştur. 

7 Nisan Cuma günü ilerleyen saatlerde Genel Müdürümüz, yine spor dünyasından olan isimler tarafından aranmış ve görüşme talep edilmiştir." 

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbullulara bir şok daha! Toplu taşımaya zam geliyor! Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbullulara bir şok daha! Toplu taşımaya zam geliyor! Haberi Görüntüle

O PARAYI BANKA NİÇİN ÖDEMİYOR?

"Banka, bilanço büyüklüğünde ve kârlılığında önemli bir yer tutmayan bu meblağı neden ödeyip konuyu kapatmıyor" sorusuna da açıklamada şöyle cevap verildi:

"Olaya konu meblağlar, bir banka için ve dolayısıyla Bankamızın öz varlık büyüklüğü içerisinde anlamlı bir büyüklüğe sahip olmamakla birlikte; BDDK denetiminde bir anonim şirket olan Bankamızın, herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın zimmet olmayan bir fiilden ötürü ödeme yapması halinde, asıl o takdirde ödeme yapan banka yöneticilerinin 5411 sayılı Kanun kapsamında zimmet suçunu işlemiş olacağını kamuoyunun bilgisine ayrıca sunmak isteriz." 

Gazeteci Yazar Mehmet Akif Soysal'dan emekli zammı değerlendirmesi: Geç kalınmış doğru karar! Gazeteci Yazar Mehmet Akif Soysal'dan emekli zammı değerlendirmesi: Geç kalınmış... Haberi Görüntüle

ELİNDE KAĞITLA GELENE PARA MI VERİLİR?

"Şikayetçilerin ellerindeki kağıtların bankacılık açısından bir anlamı var mıdır?" sorusuna da Denizbank yönetimi şu cevabı verdi:

"Sunulan kağıtlar, herhangi bir bankacılık işlemine dayanmayan ve bankacılık sistemi kullanılmaksızın muhtemelen Seçil Erzan tarafından üretilmişlerdir. Sözkonusu kağıtlar, saadet zincirinin tıkandığının söz konusu yapının çöktüğünün iddia sahiplerince öğrenilmesi ile birlikte, teslim ettikleri paraların ispat edilebilmesi ve özellikle bankamızdan bu paraların tahsili amacıyla üretilen, paraların tesliminden sonraki tarihlerde verildiği; dosyadaki ifadeler, telefon görüşme tutanakları ve whatsapp yazışmalarıyla açıkça belli olan kağıtlardır. 

İddia sahiplerinin sunduğu tüm kağıtlar; bankanın sisteminde üretilmemiş, bu sebeple iz kaydı olmayan, üzerlerinde bir borç-alacak kaydı içermeyen, sistemden de izlenmesi mümkün olmayan kağıtlardır. Bu kağıtlar; ajanda sayfası, not kağıdı, çizgili defter kağıdı ve A4 kağıt gibi ve çoğunlukla elle yazılmış ve gayriciddi bir şekilde oluşturulmuştur. 

Bunların belge olduğu iddia edilemez, bankacılık sistemine girmeyen para ve belgelerin takibi de mümkün değildir. Bu kağıtlara, bankacılık işlemine ilişkin verilmiş belge muamelesi yapmak ve yine bunlara dayanarak bankanın herhangi bir ödeme yapması da -bankacılık kanun ve düzenlemelerinin tamamı kayıt altına alınmış işlem ve bunlara ilişkin düzenlenen belgelere dayandığından- mümkün değildir. 

Buradan hareketle, örneğin bir iddia sahibi elinde yüz milyon USD ibaresi bulunan bir kağıtla bankaya başvurduğunda banka bunu ödeyecek midir? Böyle bir yol açılırsa, herhangi bir banka çalışanının dışarıda 3. kişilerle hareket edip bankacılık sistemini çökertmesi bile ihtimal dahilinde olacaktır." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading