Yandex Metrica

Damacana suya dev zam! İşte 19 litrelik damacana su fiyatları

Damacana suya dev zam! İşte 19 litrelik damacana su fiyatları

Son bir yılda ekonomideki yükseliş, damacana su fiyatlarını da etkiledi. Artık 19 litrelik bir damacana suyun fiyatı 100 TL'nin üzerine çıkarken, bir bardak suyun maliyeti 1 TL'yi aşmış durumda.
 

Ekonomi

27.05.2024, 10:19

Damacana su fiyatlarındaki yükselişler toplumda büyük tepkilere yol açtı. Özellikle düşük gelirli aileleri zorlayan bu fiyat artışları, gündemde önemli bir yer tutuyor. Birgün gazetesinden Tuğba Göbekçin'in haberine göre, ayda ortalama 5 damacana su tüketen bir ailenin sadece içme suyu için ödediği miktar 500 TL'yi bulabiliyor. Bir damacanadan yaklaşık 95 bardak su elde edildiğinde, bir bardak suyun maliyeti 1 TL'nin üzerine çıkıyor.

Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı Haberi Görüntüle

SU TİCARİ MAL OLARAK GÖRÜLMEMELİ

Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşabey Kalebaşı, maliyetlerdeki artışın fiyatlara yansıdığını vurguladı. Kalebaşı, yükselen enerji, hammadde ve işçilik maliyetlerinin yanı sıra lojistik giderlerin de fiyat artışında etkili olduğunu ifade etti.

Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız ise suyun, bir canlının temel hakkı olduğunu ve ücretsiz olarak sağlanması gerektiğini savundu. Yıldız, suyun ticari bir mal olarak görülmemesi gerektiğini ve bu konuda yerel yönetimlerin daha fazla sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Yıldız, musluklardan akan suyun içme suyu olarak kullanımının artırılması gerektiğini ve bu sayede tüketicilerin sürekli artan ekonomik baskı altında olan ambalajlı suya olan bağımlılığının azaltılması gerektiğini de dile getirdi.

Otomobil almak yalan oldu! Yüzde 40 ek vergi yolda Otomobil almak yalan oldu! Yüzde 40 ek vergi yolda Haberi Görüntüle

İŞTE GÜNCEL FİYATLAR

19 Litrelik damaca su fiyatları şöyle:

Buzdağı: 130 TL

Abant: 105 TL

Hayat: 105 TL

Sırma: 105 TL

Erikli: 100 TL

Saka: 95 TL

Kayın: 90 TL

Akdağ: 85 TL

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading