Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu: Emeklilere özel ayrıcalıklar yolda

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu:  Emeklilere özel ayrıcalıklar yolda

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları cevaplarken, 16 milyon emekliyi yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ''Emeklilerin gelirlerini artırıcı özel çalışma yakında toplumla paylaşılacak'' dedi.

Ekonomi

25.04.2024, 10:09

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomiye ilişkin son gelişmeleri katıldığı televizyon programında değerlendirdi. Yılmaz, 16 milyon emekliyi yakından ilgilendiren yeni çalışmaların yapıldığını açıkladı.

Yılmaz, emekliler için Temmuz ayında yeni zam sinyalini verirken emeklilere özel Çalışma Bakanlığı ile birlikte sosyal refaha yönelik düzenlemeler yapılacağını belirtti.

Son dakika... Lokanta ve kafelerde yeni dönem: KDV oranları yeniden düzenlendi Son dakika... Lokanta ve kafelerde yeni dönem: KDV oranları yeniden... Haberi Görüntüle

EMEKLİLERE ÖZEL AYRICALIKLAR MAYIS'TA AÇIKLANACAK

Yılmaz, ''Emeklilerimize 6 ay için bir artış yapılmıştı biliyorsunuz. Bu yüzde 50'ye varan artış 6 ay için geçerli, 6 aylık süre için yapılmıştı. 6 ay sonrası için Temmuz ayında memurlarda olduğu gibi emeklilerimiz için de bu değerlendirmeler yapılacaktır elbette. Dolayısıyla orada gerekli ayarlamalar mutlaka ele alınacak, yapılacaktır. Bir taraftan da Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı, gündelik hayata dokunan birtakım çalışmalar, hazırlıklar var. Onlar da tamamlandığında Çalışma Bakanlığımız bunları toplumla paylaşacaktır. Burada da emeklilere önemli destekler bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek: Yatırımcılardan Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var Bakan Şimşek: Yatırımcılardan Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var Haberi Görüntüle

EMEKLİ MAAŞLARI ENFLASYON ALTINDA KALMAYACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, emekli maaşlarının enflasyon altında kalmayacağına vurgu yaparak, ''16 milyon emeklimiz var. Çalışan sayısını artırmamız lazım ki bu dengeyi gerçekleştirelim. Bu yönde de umut verici gelişmeler var, istihdam artışı var" dedi.

Enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü, asıl amaçlarının toplumda kalıcı refahı sağlamak olduğunu vurguladı.

Yılmaz, ''Mevsimsel etkiler, politikalarımızın etkisi ve baz etkisiyle birlikte özellikle yaz döneminde enflasyonda belirgin bir düşüşü hep birlikte göreceğiz. Haziran, temmuz, ağustos enflasyonunu kastediyorum. Bu üç ayı topladığınızda yüzde 20 civarında, 20 puan civarında bir düşüş beklentimiz var.

2025 yılında ise yüzde 20'nin altında bir enflasyon programımız, tahminimiz, beklentimiz ve politikamız var. 2026'da ise tek haneli rakamlara yeniden ülkemiz kavuşacak. Bunun da programını, planını yapmış durumdayız, adım adım bunu hayata geçiriyoruz'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

4

1

0

1

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading