Yandex Metrica

Çoğu insan bilmiyor! Bunu yapan vatandaşlar Marmaray'a ücretsiz biniyor

Çoğu insan bilmiyor! Bunu yapan vatandaşlar Marmaray'a ücretsiz biniyor

TCDD'nin Marmaray Gebze-Halkalı Banliyö Hattı'nda her gün 500 bin kişi seyahat ediyor. Diğer yandan Marmaray'da bazı durumlarda yolcular ücretsiz seyahat edebiliyor. Peki Marmaray'da ücretsiz seyahat yolculuk etme hakkından kimler faydalanabiliyor?

Ekonomi

26.04.2024, 07:52

Marmaray'da bazı durumlarda ücretsiz binme hakkında sahip olunabiliyor. 

Marmaray'da 1 ile 7 durak arası yolculukta siviller 4.03 lira; öğrenciler ise 1.96 lira ödüyor. En uzak mesafe olan 36-43 arası duraklarda ise siviller 8.91 lira öderken; öğrenciler ise 4.03 lira ödüyor.

Bazı durumlarda ise Marmaray'da ücretsiz seyahat hakkı elde edilebiliyor. Peki bu durumlar neler? Marmaray'da kimler ücretsiz seyahat edebilir? 

19 Nisan piyasalar haftayı nasıl kapattı: Altın, dolar, Euro fiyatlarında son durum ne? 19 Nisan piyasalar haftayı nasıl kapattı: Altın, dolar, Euro fiyatlarında... Haberi Görüntüle

KİMLER ÜCRETSİZ SEYAHAT HAKKINA SAHİP?

4736 sayılı kanun ve sair ekleri gereği Marmaray vasıtalarında taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanacaklar aşağıda belirtilmiştir;

1-  “T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen kart ile;”

        a)    %40 ve üzeri engelli yolcular;

        b)   Ağır engelli yolcular ile birlikte birden fazla olmamak üzere beraber yolculuk ettikleri refakatçileri;

        c)    Harp ve vazife malülleri ile vatani hizmet tertibinden aylık bağlananların kendileri, eşleri, anne ve babaları ile evli olmayan 25 yaşını doldurmamış çocukları;

        d)    Şehitlerin eşleri, anne ve babaları ile evli olmayan 25 yaşını doldurmamış çocukları;

        e)   Devlet sporcuları;

2-  T.C. Vatandaşı 65 yaş üstü tüm yaşlılar

3-  Doğum yılı esas alınmak ve  bir yolcu beraberinde olmak koşuluyla 6 yaşını dolduruncaya kadar ( 7 yaşından gün almamış ) çocuklar.

4- 7179 sayılı kanunun 40. maddesi hükmü gereğince, yükümlülük altındaki er ve erbaşlar terhisine kadar askeri kimliklerini ibraz etmek koşuluyla.

5-   İndirimli ve ücretsiz seyahat hakkı bulunan yolcularımız belgelerini görevlilere göstermek zorundadır.

Yukarıda nitelikleri belirtilenlerin dışında Marmaray vasıtalarında ücretsiz seyahat edilmez.

Marmaray trenlerinde uygulanacak tarife ve indirimler 4736 sayılı yasa kapsamına aykırı olmamak kaydıyla İstanbul Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından belirlenir; TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından uygulanır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading