Yandex Metrica

Çin Denizi'nde Türk gemisi hüküm sürecek! Anlaşma imzalandı: 3 MİLGEM Korveti o ülkeye gidiyor

Çin Denizi'nde Türk gemisi hüküm sürecek! Anlaşma imzalandı: 3 MİLGEM Korveti o ülkeye gidiyor

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği MİLGEM ADA Sınıfı Korvetler, ihracat yolculuğuna devam ediyor. Son olarak Türkiye ile Malezya arasında anlaşma imzlanadı. Malezya, Türkiye’den 3 adet MİLGEM Korveti tedarik edecek. 

Ekonomi

10.06.2024, 23:16

Dünyanın birçok ülkesinden talep gören MİLGEM Korvetleri Türk Deniz Kuvvetleri için şu ana kadar 4 adet üretilirken, Pakistan’a dört adet ve Ukrayna’ya ise 2 adet ihraç edilmişti. Pakistan ve Ukrayna’nın ardından Malezya da MİLGEM’i tercih etti.

Tercihini MİLGEM'den yana kullanan Malezya, Kıyı Görev Gemisi (LMS Batch II) İhalesi kapsamında ilk etapta Türkiye’den 3 adet MİLGEM Korveti tedarik edecek. Malezya ile Türkiye arasında “Savunma Ürünlerinin Devletten Devlete Tedarikine Dair Mutabakat Zaptı” (Memorandum of Understanding/MoU)imzalandı ve STM tarafından inşa edilecek üç korvet için Kabul Mektubu (Letter of Acceptance/LoA) takdimi gerçekleştirildi.”

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nda gerçekleşen törene; Malezya Savunma Bakanı Mohamed Khaled Nordin, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Savunma Sanayii Başkan Yardımcıları Prof. Dr. İhsan Kaya, Mustafa Murat Şeker, Hüseyin Avşar ve Gökhan Uçar; Malezya Savunma Bakanlığı ve Malezya İçişleri Bakanlığı heyetlerive sektör temsilcileri katılım sağladı.

Araç alacaklara müjde: ÖTV indirimiyle o marka model arabalara dev indirim geliyor! Araç alacaklara müjde: ÖTV indirimiyle o marka model arabalara dev... Haberi Görüntüle

ANLAŞMA İMZALANDI

Mutabakat Zaptı (MoU) İmza ve Kabul Mektubu(LoA) Takdim Töreni'nden açıklamalarda bulunan SSB Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, "Bugün, Türkiye ile Malezya arasında imzalanan 'Savunma Ürünlerinin Devletten Devlete Tedarikine Dair Mutabakat Zaptı' (MoU) ve Kıyı Görev Gemisi (Littoral Mission Ship)Batch 2 Projesi’nin Kabul Mektubu (LoA) Takdim Töreni’ne hep beraber şahitlik etmekteyiz." dedi.

Sözlerine devam eden Görgün, "Malezya ile savunma ürünlerinin tedarikine dair imzalamış olduğumuz Mutabakat Zaptı(MoU), ülkemiz ile dost ve müttefik ülke Malezya arasındaki savunma sanayii iş birliğinde yeni bir stratejik ortaklık döneminin müjdecisidir. Malezya’nın savunma ürünlerinin tedarikine ilişkin devletten devlete imzaladığı ilk resmi belge niteliğindeki bu Mutabakat Zaptı (MoU), Türk Savunma Sanayii’nin geldiği noktayı ve müttefiklerimizin bize duyduğu güveni göstermektedir." ifadelerini kullandı.

SGK resmen duyurdu: 1993-2019 arasında çalışanlar müjde: Bu şartı karşılayan herkes artık emekli! SGK resmen duyurdu: 1993-2019 arasında çalışanlar müjde: Bu şartı karşılayan... Haberi Görüntüle

MALEZYA DONANMASINA 3 MİLGEM 

Açıklamalarına devam eden Görgün, "Öte yandan, bugün Kabul Mektubu (LoA) takdim edilen LMS Batch 2 Projesi, iki ülke arasında deniz platformları alanında inşa edilecek uzun vadeli iş birliğinin başlangıcı niteliğindedir. Bu projenin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi; Malezya Kraliyet Donanması’nın “15′ten 5’e Dönüşüm Programı”nın önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek diğer projelerinde de Türk savunma sanayiinin çözüm ortağı vasfıyla öncelikli olarak yer almasını sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Önümüzdeki dönemde Malezya gibi dost ve müttefik ülkeler ile ortak geliştirme ve üretim, teknoloji transferi ve kazan-kazan modeli yaklaşımlarımızı güçlendirerek sürdüreceğiz diyerek sözlerine devam eden Görgün, "Türkiye’nin Yeni Yüzyılında, savunma sanayii alanında sahip olduğumuz teknolojilerimizi, bilgi birikimimizi ve uzmanlığımızı dost ve kardeş ülkeler ile birlikte paylaşarak, hep beraber gelişeceğiz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

38

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading