Yandex Metrica

Cevdet Yılmaz açıklamıştı! İlk defa ev alacaklara devletten destek:180 ay vadeli konut kredisi müjdesi!

Cevdet Yılmaz açıklamıştı! İlk defa ev alacaklara devletten destek:180 ay vadeli konut kredisi müjdesi!

İlk defa ev alacaklara devletten müjdeli haber geldi. Paylaşılan son bilgilere göre, düşük faizli uzun vadede ödeme kolaylığı sunulacak. Bu noktada ev almak isteyenler devletin vereceği kredinin detaylarını araştırıyor.  

Ekonomi

11.04.2024, 19:19

Özellikle kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan gerginlik son yıllarda kendini iyice göstermişken vatandaşlar ev almak için devletin sunacağı kredi desteğini takip ediyor. 180 ay vadeli yüzde 1,20 faizli konut kredisinde son gelişmeler ilk defa evini alacaklar tarafından araştırılıyor. Bu imkandan sadece ilk defa ev alacakların yararlanabileceği daha önce belirtilmişti. 

İki ülke resmen anlaştı: Orta Koridor güçlendirilecek: Asya ve Avrupa geçişlerine Türkiye'den iki kilit proje İki ülke resmen anlaştı: Orta Koridor güçlendirilecek: Asya ve Avrupa... Haberi Görüntüle

CEVDET YILMAZ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamasında “Evlilik kredisi tüm Türkiye'de yaygınlaşacak. Hükümetten ilk evini alacaklara kredi desteği verilecek" demişti. 

ANNELERE MAAŞ BAĞLANIYOR! SGK her ay 325 euro verecek: O illerde başlıyor ANNELERE MAAŞ BAĞLANIYOR! SGK her ay 325 euro verecek: O... Haberi Görüntüle

"KONUT ARIZINI VE TALEBİNİ DENGELİ BİR ŞEKİLDE YÖNETMEMİZ GEREKİYOR"

Cevdet Yılmaz, konut kredilerine ilişkin yaptığı açıklamasının devamında şu şekilde konuşmuştu; 

İkinci ve üçüncü ev alımında krediye erişimi zorlaştırdı Merkez Bankası'yla BDDK biliyorsunuz. İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağız demiştik, onu bu şekilde yapmış olduk. İkinci ve üçüncü konut alımında artık pek kredi imkânı yok. İkinci, üçüncü konuta kredi imkânı olmayınca konut kredi imkânları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor. Konut sahipliği meselesini sadece kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzıyla birlikte düşünmek lazım. Konut arzı ve konut talebi şeklinde… Aksi takdirde sırf krediyi düşünürseniz konut fiyatlarını istemediğiniz yere götürme ihtimaliniz var. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor.

Altın rekora koşacak! Altın kahini net konuştu: Hazır olun Altın rekora koşacak! Altın kahini net konuştu: Hazır olun Haberi Görüntüle

KREDİNİN NE ZAMAN ÇIKACAĞI HENÜZ BELLİ OLMADI 

Düşük faizli ve 180 ay vadeli konut kredisinin ne zaman çıkacağı henüz kesinleşmedi. Seçimden sonra konu ile ilgili çalışmaların hız kazanacağı tahmin ediliyor.

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading