Yandex Metrica

Cari işlemler açığı geriledi! Bakan Şimşek'ten dikkat çeken yorum

Cari işlemler açığı geriledi! Bakan Şimşek'ten dikkat çeken yorum

Cari açıkta 8 aylık düşüşün programın başarısı olduğunu belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Döviz rezervlerimizde iyileşme devam edecek" dedi.

Ekonomi

21.05.2024, 00:58

Türkiye'nin cari işlemler hesabı mart ayında 4 milyar 544 milyon dolar açık verdi. Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında 782 milyon dolarlık fazla oluştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, mart ayı ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi.

Bakanlıktan iş arayanlara müjde! Başvurular başladı! Türkiye'de o meslek grupları binlerce elemen arıyor! Bakanlıktan iş arayanlara müjde! Başvurular başladı! Türkiye'de o meslek grupları... Haberi Görüntüle

''DÜŞÜŞ PROGRAMIMIZIN BAŞARISI''

''Yıllık cari açıkta 8 aydır devam eden düşüş, programımızın başarısı.'' diyen ''Mart ayında 2023 yılı mayısa göre cari açıktaki yıllık iyileşme 25,8 milyar dolar oldu. Bu gerçekleşme ilk çeyrekte yıllık cari açığın milli gelire oran olarak yaklaşık yüzde 2,7’ye gerilediğini ima ediyor.'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yeni dönem başlıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan dev teşvik paketini duyurdu: Elektrikli araç, batarya üretimi, çip fabrikası, güneş enerjisi... Türkiye'de yeni dönem başlıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan dev teşvik paketini duyurdu:... Haberi Görüntüle

''İYİLEŞME DEVAM EDECEK''

Döviz rezervlerinde iyileşmenin devam edeceğine dikkat çeken Bakan Şimşek, ''Programımıza duyulan güvenle risk primimiz düşüyor, dış finansmana erişim artıyor. Rezerv hariç (resmi ve bankacılık) sermaye girişi martta yıllık cari açığın 20 milyar dolar üzerinde. Cari açıkta gerileme ve dış finansman girişindeki olumlu görünümle döviz rezervlerimizde iyileşme devam edecek.'' dedi.

Bakan Şimşek, açıklamasının devamında ''Böylece makro finansal istikrar daha da güçlenecek ve dezenflasyon sürecine oldukça önemli katkı sağlanacak.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading