Yandex Metrica

Canlı yayında açıkladılar! EYT ile emekli olana 15 bin TL promosyon ödemesi yapılacak

Canlı yayında açıkladılar! EYT ile emekli olana 15 bin TL promosyon ödemesi yapılacak

Emeklilere EYT müjdesinin ardından bir müjde de bankalardan geldi. Banka promosyonları açıklanmaya devam ediliyor. EYT'liler ilk maaşlarını Nisan ayında alacaklar. Bununla birlikte bir bankadan 15 bin lira promosyon müjdesi geldi. İşte detaylar...

Ekonomi

29.01.2024, 11:30

Emeklilerin beklediği gün geldi çattı. EYT'liler sonunda beklediği EYT yasasına kavuştu. İlk maaşlarını Nisan ayında alacak olan EYT'liler için bir müjde de bankalardan geldi.

SGK'ya en fazla prim borcu olan 5 belediye de CHP'li SGK'ya en fazla prim borcu olan 5 belediye de CHP'li Haberi Görüntüle

15 BİN LİRA PROMOSYON 

Bankalar müşteri kazanmak için promosyon kampanyalarını güncelliyor. Bu kapsamda rakamın 15 bin TL'ye çıkacağı da konuşuluyor. 

Konuya ilişkin ekonomist Muharrem Bayram şunları aktardı:

Şu anda 15 bin liraya kadar promosyon ödemeleri söz konusu. Merkez Bankası’nın bankalara getirmiş olduğu regülasyonlarla beraber döviz mevduatının TL mevduatını geçmesiyle birlikte bankalar ekstra maliyetlere katlanıyorlar. Ekstra devlet tahvili almak, zorunlu karşılık ayırmak durumunda kalıyorlar.

Bu nedenden dolayı özel bankalar TL mevduat bulma arayışındalar. Bunun sebebi Merkez Bankası’nın uyguladığı regülasyonlara tabi olmamak içindir.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading