Yandex Metrica

Sitede Ara

Çalışma bakanı listeyi açıkladı: İki farklı formül masada! Emeklinin cebini bayram ettirecek destek ve zam bir arada!

Çalışma bakanı listeyi açıkladı: İki farklı formül masada! Emeklinin cebini bayram ettirecek destek ve zam bir arada!

Milyonlarca emekli ve memur için Temmuz ayında yapılacak zam oranına odaklandı. Merak edilen zamlarla ilgili detaylar gelmeye başladı. Maaş artışları, enflasyon oranlarına göre belirlenecek ve iki farklı formülle hesaplanacak.

Ekonomi

25.05.2024, 11:16

2024 yılı "Emekliler Yılı" ilan edildi! Bu yıl içerisinde emeklilere yönelik pek çok yeni destek ve hizmet yapıldı ve hayata geçirilecek yeni çalışmalarda devam ediyor. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bu araç bu fiyata kaçmaz: Türkiye'nin en ucuz arabası oldu! Fiyatı duyan Fiat bayilerine koşuyor Bu araç bu fiyata kaçmaz: Türkiye'nin en ucuz arabası oldu!... Haberi Görüntüle

YILBAŞINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR 

Ocak ayında yapılan düzenlemelerle emeklilere refah payı ve taban maaş artışı sağlanmış, ikramiyelere yüzde 50 zam yapılmış ve promosyon miktarları artırılmıştı. Bu dönemde indirimler ve ücretsiz hizmetlerle ilgili de çeşitli çalışmalar başlatıldı.

Vaziyet alın! Altın tarihi rekor için hazırlanıyor: İşte o tarih Vaziyet alın! Altın tarihi rekor için hazırlanıyor: İşte o tarih Haberi Görüntüle

EMEKLİLERİN HAYAT KALİTESİNİ ARTIRACAK DESTEKLER 

Bakan Işıkhan, emeklilerin yaşam kalitesini artırmak amacıyla birkaç yeni hizmeti duyurdu. Emekliler, tek telefonla SGK danışmanlarına ulaşabilecek. Ayrıca, emeklilere yönelik hizmetlerin duyurulması için "emekliler.gov.tr" internet sitesi kısa sürede erişime açılacak. İşte o desteklerden bazıları..

Yurt ve Tesis Kullanımı: KYK bünyesindeki yurtlar yaz aylarında emeklilerin ücretsiz kullanımına açılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki tesisler de tüm emeklilere ücretsiz hizmet verecek.

İndirimler: Emekliler, kamuya ait misafirhane, öğretmenevleri, sosyal tesis ve konukevlerinden %15 indirimli faydalanabilecek. PTTcell tarafından özel bir Emekli Paketi oluşturuldu, PTT Kargo'da emeklilere özel indirim sağlanacak ve TCDD ana hat trenlerinde %10 indirim uygulanacak.

Özel Kart: Emeklilere, fatura ödemeleri, eczane ve market harcamalarında indirimler sunacak bir emekli kartı verilecek. Bu kartla yapılan alışverişlerde belirli indirimler tanımlanacak.

Bankalar kesenin ağzını açtı! Emekliler bu rakamları görünce çok şaşıracak: 18 bin TL ek ödeme geliyor! Bankalar kesenin ağzını açtı! Emekliler bu rakamları görünce çok şaşıracak:... Haberi Görüntüle

EMEKLİLER İÇİN ÜZERİNDE ÇALIŞILAN ÇALIŞMALAR 

Ulaşım Desteği: Belediyelerin sunduğu toplu taşıma hizmetlerinin yanı sıra, uçak ve tren biletlerinde emeklilere indirimli veya ücretsiz ulaşım imkanları sağlanacak.

İletişim Desteği: GSM operatörleriyle yapılacak protokollerle emeklilere indirimli özel tarifeler sunulacak.

Alışveriş Desteği: Gelir seviyesi düşük emekliler için her ay market alışverişlerinde

Belediye Hizmetlerinde İndirim: Yerel yönetimlerle yapılacak protokollerle su faturalarında indirim, ücretsiz veya indirimli toplu taşıma gibi hizmetler sağlanacak.

Enerji Destekleri: Emeklilerin doğalgaz ve elektrik faturalarında indirim uygulanacak.

Kira Desteği: Büyükşehirlerde düşük gelirli emeklilere kira yardımı yapılacak.

Finans Desteği: Bankalarla yapılacak protokollerle emeklilere özel finansal hizmetler sunulacak, düşük faizli krediler ve artırılmış promosyonlar sağlanacak.

Pişman olmayın! Ünlü ekonomistten yatırım tüyosu Pişman olmayın! Ünlü ekonomistten yatırım tüyosu Haberi Görüntüle

KÖK MAAŞI DÜŞÜK EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM 

Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı %49.25 olarak eşitlenmişti. Temmuz ayında da memurlar ve memur emeklilerinin zam oranının SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin seviyesine getirilmesi planlanıyor. Ayrıca taban maaşın 14-15 bin TL bandına yükseltilmesi ve kök maaşı düşük kalan emeklilere seyyanen artış yapılması konuşuluyor. 

Habere Tepki Ver

4

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading