Yandex Metrica

Bunu yapanlar yandı! ATM'den işlem yapanlara kritik uyarı: İşlem ücreti kesilecek!

Bunu yapanlar yandı! ATM'den işlem yapanlara kritik uyarı: İşlem ücreti kesilecek!

Banka hesabı kullanan kişilerin sayıları her geçen gün artarken ATM'lerden de işlemler buna paralel olarak artış göstermeye devam ediyor.  ATM'yi sık sık kullanan vatandaşlar için uyarı yapıldı. Başka ATM'den para çekme ücreti 2024, ATM'den havale, EFT ve para yatırma masraflarına zam geldi. 

Ekonomi

02.03.2024, 10:53

Bankalar müşterilerinden tahsil etmiş oldukları masraflara zam üzerine zam yapmaya devam ederken ATM masrafları da arttı.Özellikle de başka banka ATM'sinden para çekme ve para yatırma gibi işlemlerden alınan masraflar rekor kırarken ATM işlemi yapacak olan kişilere dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı. Bazı bankalar şube içerisinden yapılan işlemlerde limit uygulamasına giderken müşterilerini zorunlu olarak ATM'lere yönlendirmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde! 3100 TL ek ödeme hesaplara yatıyor: Ödemeyi herkes kendi bankasından alacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde! 3100 TL ek ödeme hesaplara yatıyor:... Haberi Görüntüle

BAŞKA BANKA ATM'SİNDEN PARA ÇEKMEYE ZAM

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu son dönemde yaşanan mağduriyetlerinin arttığını söyleyerek “Bankalar faizler düşükken ve kredi muslukları açıkken bu masraf ve komisyonlardan ciddi gelir elde ettiler. Ancak hükûmetin de para politikaları gereği kredi verme konusunda sıkılaşmaya gidilmesi bankaların masraf ve komisyon gelirlerini düşürdü. Hâl böyle olunca ATM’ler ön plana çıktı.

Dev proje yükseliyor: Ülke ekonomisine 345 milyon liralık katkı sağlayacak Dev proje yükseliyor: Ülke ekonomisine 345 milyon liralık katkı sağlayacak Haberi Görüntüle

"KENDİ PARANIZI ÇEKERKEN ÜCRET TALEP EDİLMESİ HUKUKA AYKIRI"

Birçok banka ATM’lerdeki işlem ücretlerini arttırdığını altını çizen, Aydın Ağaoğlu, alınan yüksek ve haksız komisyon ve masraflar kanuna aykırıdır. Mutlaka bankaların ATM’ler üzerinden aldıkları belli başlı ücretleri var; ancak bu masraf kalemleri her geçen gün artıyor, işlem ücretleri de artıyor. Artık birçok kişi bankacılık işlemlerini ATM’lerden yapıyor. Özellikle bankaların kapalı olduğu akşam saatleri ATM’ler, banka veznesi gibi çalışıyor. Bankalar müşterilerinin mevduatlarını korumak ve talep edildiği takdirde onları ödemek zorundadır. Kendi paranızı çekerken bile ücret talep edilmesi ise hukuka aykırıdır” diyerek alınan tutarlara itiraz etti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading