Yandex Metrica

Bu kadarı da olmaz! Halde 4 TL olan domates markette 14 TL! Tam yüzde 250 kar

Bu kadarı da olmaz! Halde 4 TL olan domates markette 14 TL! Tam yüzde 250 kar

Yaz aylarının gelişiyle birlikte halde fiyatı düşen sebze ve meyveler, marketlerde yüzde 250 kar payı ile satılıyor.  Bu şekilde, halde 4 TL olan domatesin kilosu, markette 14-15 TL bandından tüketiciye sunuluyor.

Ekonomi

01.02.2024, 21:30

Marketlerin fiyat oyunu bir kez daha ifşa oldu. Havaların ısınmasına paralel olarak halde sebze ve meyve fiyatları düştü. Ancak zincir marketler, bu düşüşü raflara yansıtmadı. 

Tarım arazilerinin verimliliğiyle Türkiye'nin en önemli sebze meyve üretim lokasyonlarından biri olan Çukurova'da yaz mevsiminin gelişiyle birlikte fiyatlar düştü. Geçtiğimiz aylarda fahiş fiyatlarda satılan domatesin kilosu 4 TL'ye kadar geriledi. Patlıcan 2-3 TL, biber 3 TL, salatalık ise 2 TL'den satılmaya başlandı.

Zincir marketler, haldeki düşüşü görmezden geldi. Raflarda domatesin 14 TL,  patlıcan ve biberin 10 TL, salatalığın ise 8 TL'den satılması vatandaşın tepkisini çekti.

Savunma ve havacılıkta dev satış! 10 milyar dolarlık anlaşmalar peş peşe imzalandı Savunma ve havacılıkta dev satış! 10 milyar dolarlık anlaşmalar peş... Haberi Görüntüle

"4 LİRAYA SATTIĞIMIZ DOMATES MARKETTE NEDEN 15 LİRA?"

Konuya ilişkin açıklama yapan Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, ürünlerin fiyatlarının düşmesine karşın market raflarına bu durumun yansımamasından dolayı vatandaşın ucuza meyve- sebze yiyemediğini kaydetti.

Fiyatlar üzerinde sürekli denetim yapılması gerektiğini belirten Doğan, "Defalarca belirttiğimiz gibi denetim şart. Burada 4 liraya sattığımız domates, markette neden 14- 15 lira? Yetkililere sesleniyoruz. Denetim yapılırsa vatandaş ucuza yiyecek. Buradan 4 liraya çıkan malın markette en fazla 8 lira olması lazım” ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading