Yandex Metrica

Bu kadar da olmaz! Zincir marketler son kullanma tarihi yaklaşan ürünleri ucuza satmak yerine bakın ne yapıyor?

Bu kadar da olmaz! Zincir marketler son kullanma tarihi yaklaşan ürünleri ucuza satmak yerine bakın ne yapıyor?

Birçok ülkede, son kullanım tarihi yaklaşan ürünler indirimli bir şekilde halka sunulurken Türkiye'deki zincir marketler fiyat ikililiğine sebebiyet vermemek için bu ürünleri çöpe atıyor.

Ekonomi

12.05.2024, 22:29

Yeni Akit'in özel haberine göre; Zincir marketler, yasal düzenleme kapsamında, fiyat indirimi yapıp ikili fiyata sebebiyet verememesi gerekçesi ile son kullanma tartihi geçen ürünleri, o gün çöpe atıyor.

Birçok Avrupa ülkesinde, bozulacak gıda ürünlerinde, son tüketim tarihine yaklaşan malların fiyatları, tüketim tarihi yaklaştığı için, sadece o ürünlerde fiyat indirimi uygulanıyor.

Böylece gıda ürünleri çöpe atılmak yerine, ucuz fiyatla dar gelirliye ulaşmış oluyor.

Ülkemizde ise, şu anki düzenlemede, ikili fiyatı önlemek için, fiyat indirimi imkanı olmadığından son tüketim tarihine kadar bozulacak ürünler, daha yeni gelen ürünlerle birlikte rafda müşteri bekliyor. Günün bitiminde son kullanım tarihi bitenler çöpe gidiyor.

Araç sahipleri dikkat: Benzin ve motorine zam mı geliyor? İşte 22 Temmuz 2024 akaryakıt fiyatları Araç sahipleri dikkat: Benzin ve motorine zam mı geliyor? İşte... Haberi Görüntüle

VATANDAŞ İSYAN ETTİ

Bir sosyal medya kullancısı, ismini vermediği markete yakın çöpte, tavuktan süte, sütten meyve ve sebzeye kadar atılan ürünleri görüntüleyerek böyle isyan etti:

Çöpün içindekilere bir bakın. Hangi market olduğunu bilmiyorum. Bizim milletimize yazıklar olsun. Bir fakire fukaraya verseler olmaz mı? Bu kadar gıdayı çöpe atan marketler fiyatı iki katına çıkartmışlar. İki tane çöp bidonunun içindekiler bir bakın.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading