Yandex Metrica

Bu gurur Türkiye'nin! TPAO müjdeyi duyurdu: Tam 4 milyon metreküp doğalgaz

Bu gurur Türkiye'nin! TPAO müjdeyi duyurdu: Tam 4 milyon metreküp doğalgaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "enerjide tam bağımsızlık" politikasını meyvelerini vermeye devam ediyor. Sakarya Gaz Sahası'nda kapasitenin giderek artırılacağını belirten Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin, "Türkiye, bugün itibarıyla Sakarya Gaz Sahası'ndan günde yaklaşık 4 milyon metreküp gaz üretmektedir." dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 21:28

21. Uluslararası Petrol ve Doğalgaz Kongre ve Sergisi (IPETGAS 2023) açılışında açıklamalarda bulunan Melih Han Bilgin, TPAO'nun dünyada petrol ve doğalgaz üretim şirketleri arasında bu yıl 92. sıraya kadar yükselerek ilk 100 arasına girdiğini söyledi.

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Son dakika: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Haberi Görüntüle

DÜNYA DENİZLERİNDEKİ EN BÜYÜK KEŞİF

Sözlerine devam eden Bilgin, Türkiye'de doğalgaz ve petrol üretiminde önemli bir noktaya gelindiğini ifade ederek, Karadeniz'de dünyanın denizlerdeki en büyük keşiflerinin gerçekleştirildiğini anımsattı.

TBMM'de emekli mesaisi! 9. Yargı Paketi görüşülecek! TBMM'de emekli mesaisi! 9. Yargı Paketi görüşülecek! Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'NİN 88 YILLIK TARİHDE..."

Karada da arama ve üretim alanında önemli başarılara imza atıldığı anlatan Bilgin, "Türkiye, bugün itibarıyla Sakarya Gaz Sahası'ndan günde yaklaşık 4 milyon metreküp gaz üretmektedir. Karada ürettiğimiz gazla beraber gaz üretimi Türkiye'nin 88 yıllık tarihinde çıkmadığı bir noktadır. Söz veriyoruz, her gün çıtayı yükselterek devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

SGK'dan emeklilere kötü haber! O kişilere artık emekli maaş verilmeyecek ve faiziyle geri alınacak! SGK'dan emeklilere kötü haber! O kişilere artık emekli maaş verilmeyecek... Haberi Görüntüle

5 MİLYON METROKÜP GAZ

"TPAO bugün toplamda günde 5 milyon metreküp gaz üretiyor artık." diyen Bilgin, "5 milyon metreküplük gaz artarak devam edecek yılbaşına kadar. Sakarya Gaz Sahası'nda planlanmış bir kapasite var. Bu kapasite ve rezervuarın gerçeklerini daha iyi anlayarak optimize ederek ileriye doğru taşıyacağız. Tesisin tamamı devrede, üretimi artırarak geliştiriyoruz." dedi.

Emekliye fıstık gibi ödeme! Tek şartla 20 bin TL hesapta: Ödemeler yarın hesaplara yatacak Emekliye fıstık gibi ödeme! Tek şartla 20 bin TL hesapta:... Haberi Görüntüle

"DAHA ÇOK ARAMA VE ÜRETME"

Bilgin, uzun zamandır ilk defa Türkiye'nin yurt içi hidrokarbon üretiminin, yurt dışı üretiminin üzerine çıktığını belirterek, "Bütün üretim artışları aslında organik büyümeyle sağlanmış üretim büyüklükleridir. Daha çok aramaya ve üretmeye yoğunlaştığımız için aslında burada elde ettiğimiz başarılar ortadadır. İnorganik büyümede ise daha hedeflediğimiz büyümeyi yakalayabilmiş değiliz." değerlendirmesinde bulundu.

Bilgin, konuşmasının ardından sergi açılışına katılarak, petrol ve doğal gaz şirketlerinin yer aldığı stantları gezdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading