Yandex Metrica

Bu da mı zincir marketlerin oyunu? Kırmızı et fiyatlarında skandal araştırma

Bu da mı zincir marketlerin oyunu? Kırmızı et fiyatlarında skandal araştırma

Koyun keçi yetiştirici et fiyatları için fark araştırması talep etti. Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik pirzolanın kg fiyatının 130, kuşbaşının ise 110 TL'yi geçmemesi gerektiğini ifade etti.

Ekonomi

23.01.2024, 19:09

Son günlerde Türkiye'nin ana gündem maddelerinden biri et fiyatlarındaki artış oldu. 

Raflarda fiyatların günübirlik değiştiğini söyleyen Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, kırmızı ette üreticinin elinden çıkan fiyatla market fiyatları arasındaki büyük farkın araştırılmasını talep etti. 

Çelik konu ile ilgili açıklamasında, "Sahada, tarlada olan fiyatlar ile market fiyatları arasındaki farklar bizi derin acıya sevk ediyor. Et ve Süt Kurumu yakın tarihte et fiyatlarına bir müdahalede bulundu, fiyatlar düşürüldü. Kurumun satış mağazalarının artırılmasını istiyoruz. 18 satış mağazası yeterli değil" sözlerine yer verdi. 

Karkas etin bazı yerlerde 100 bazı yerlerde 60 TL olduğunu söyleyen Çelik, "Bunlar markete geldiği zaman tek kalıptan çıkmış gibi 150-200 liraya satılıyor. Pirzolanın kilogram fiyatı 130 lirayı, kuşbaşının kilogram fiyatı da 110 lirayı geçmemeli." diye konuştu.

Diğer yandan küçükbaş hayvan ihracatının TÜDKİYEB organizasyonunda gerçekleşmesi gerektiğini ifade eden Çelik, "Üreticinin ve yetiştiricinin ürününü satma ve pazarlama yetkisi kanunen bende. Ben neden o işe alınmıyorum, neden ihracatta bana kota verilmiyor, niye 'hangi ilden kaç hayvan gittiyse ve yetiştirici kaça sattıysa bunları sen bil' denilmiyor? Hükümet ihracatı durdurdu. Biz ihracat yapılmasın demiyoruz, ihracat planlı yapılsın. İhracatta vergi ve mal kaybı olmasın, yetiştirici kazansın."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading