Yandex Metrica

Bu cezayı yiyen kendine gelemeyecek! Araç sahipleri aman dikkat: Sonunda yaya kalmak var

Bu cezayı yiyen kendine gelemeyecek! Araç sahipleri aman dikkat: Sonunda yaya kalmak var

Vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak için görev başına geçen trafik ekipleri trafik canavarlarının gözünün yaşına bakmayacak. Aktarılan son habere göre yakalananlara rekor ceza kesilecek.

Ekonomi

11.06.2024, 15:04

Trafik magandalarına rekor ceza! Trafik cezaları her yıl Resmi Gazete’de yayımlanan yeniden değerleme oranına göre belli oluyor. Bu kapsamda pek çok kişi güncel trafik ceza miktarını araştırmaya devam ediyor. Resmi Gazete’de yayımlanan yeniden değerleme oranına göre trafik cezalarında yüklü miktarda artışa gidildi.

Yatırımcıların yeni gözdesi sektör lideri HES Kablo: Yüzde 10’unu tek başına gerçekleştiriyor Yatırımcıların yeni gözdesi sektör lideri HES Kablo: Yüzde 10’unu tek... Haberi Görüntüle

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANANA REKOR CEZA

Ege bölgesinde yaşanan bir olayda alkollü ve uyuşturucu madde etkisi altında yakalanan bir sürücüye 70 bin 964 TL tutarında para cezası kesildi. Ekipler şahsın hareketlerinden şüphelendi. Aydın’ın Çine ilçesinde alkollü ve uyuşturucu etkisi altında araç kullanan şahsa 70 bin 964 TL idari para cezası uygulandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Çine İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarma ekipleri tarafından Çine ilçesi Dutoluk Mahallesi’nde şüphe üzerine seyir halinde olan bir araç durduruldu. Yapılan kontrolde, araç sürücüsü R.B. isimli şahsın yasal sınırın üzerinde alkollü olduğu, hal ve hareketlerinde şüphelenilerek sağlık kuruluşunda yapılan testte ise uyuşturucu madde kullandığı tespit edildi. Trafik Jandarması tarafından 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında toplam 70 bin 964 TL trafik idari para cezası uygulandı.

Kahvehane ekonomisti yine yüksek uçtu: Selçuk Geçer'den akıllara durgunluk veren dolar tahmini: 200 kat olacak Kahvehane ekonomisti yine yüksek uçtu: Selçuk Geçer'den akıllara durgunluk veren... Haberi Görüntüle

2024 GÜNCEL TRAFİK CEZALARI

2024 güncel trafik cezalarının hepsi sadece para cezası ile sınırlı değil. Bazı suçların tekrar edilmesi halinde sürücülerin ehliyetlerine el konulabiliyor ya da araçları trafikten men edilebiliyor. Bu noktada güncel cezalardan bazıları şu şekilde:

Uyuşturucu maddelerin veya alkolün kandaki miktarını tespit amacıyla testi kabul etmemek: 18.452 TL

Aracı plakasız kullanma: 10.917 TL

Çakar ya da siren kullanma cezası: 6.439 TL

Drift atma cezası: 32.233 TL

Engelli için ayrılan yere park etme cezası: 1.380 TL

Trafikteki kuralların ihlal edenler için ekipler pek çok noktada denetimlere başladı. Ekiplerin denetiminde yakalanan sürücülere ihlalin durumuna göre ceza kesiliyor.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading