Yandex Metrica

Borsada SASA rüzgarı! KOÇ, QNB Finansbank, Ford ve Tüpraş'ı geçerek zirveye yerleşti

Borsada SASA rüzgarı! KOÇ, QNB Finansbank, Ford ve Tüpraş'ı geçerek zirveye yerleşti

Borsa İstanbul'un en değerli hissesi olan SASA, son iki yılda değerini tam 19 kat artırdı ve yatırımcısına rekor seviyelerde para kazandırdı. Borsa İstanbul, şirket üzerinde manipülatif hareketlerin oluşmasına izin vermemek için bir dizi tedbir kararı açıkladı.

Ekonomi

23.04.2024, 22:54

Sasa Polyester (SASA), Borsa İstanbul'da son yılların en çok yıldızı parlayan şirketi oldu ve 2 yıl içerisinde değerini 19 kat artırarak hem kendisi kazandı hem de yatırımcısının yüzünü güldürdü.

SASA'nın bu yükselişinde Yumurtalık arsasının satın alınması ve burada PTA (polyester elyaf ve iplik, PET şişe, filmin ham maddesi)  üretileceğinin açıklanması da etkili oldu.

Öte yandan, son 1 yılda borsadaki yatırımcı sayısı da dikkate değer oranda artış gösterdi. Son rakamlara göre, yatırımcı sayısı 2 milyon 832 bine çıktı ve bu alanda da rekor kırıldı.

Girişimci İşadamları Vakfı'ndan gençlere davet! 'Gençliği girişimciliğe hazırlıyoruz' Girişimci İşadamları Vakfı'ndan gençlere davet! 'Gençliği girişimciliğe hazırlıyoruz' Haberi Görüntüle

2015'TE ERDEMOĞLU HOLDİNG'E SATILDI

2015'te 102 milyon dolara Sabancı Holding iştiraki iken Erdemoğlu Holding'e satılan şirket bugün borsada oluşan 17.3 milyar dolar ile 3.7 milyar dolarlık Sabancı Holding'i neredeyse 5'e katladı. Ayrıca 17.3 milyar dolarlık Sasa Polyester'in bu hisse değeri borsada işlem gören Türkiye'nin 4 dev kurumunun toplamını bile solladı. Borsa İstanbul'da halka açık olan Sasa'nın piyasa değeri Her açıdan Türkiye ekonomisinin dev kurumları Koç Holding, Sabancı Holding, Turkcell ve Petkim'in toplam değerini bile geçti. Cuma günkü verilere göre Koç Holding'in piyasa değeri 8,1 Sabancı Holding'in piyasa değeri 3.7, Turkcell'in piyasa değeri 3,3 ve petro kimya devi Petkim'in piyasa değeri 1,9 milyar dolar düzeyinde bulunuyor. 4 devin toplam değeri 17.1 milyar dolar ile astronomik artışlar kaydeden Sasa'yı yakalayamadı.

19 Temmuz Moody's Türkiye kararı saat kaçta açıklanacak? Moody's Türkiye kararı borsa açıkken açıklanır mı? 19 Temmuz Moody's Türkiye kararı saat kaçta açıklanacak? Moody's Türkiye... Haberi Görüntüle

BORSA İSTANBUL BİR DİZİ ÖNLEM AÇIKLADI

Yatırımcıların bu getiriyi görüp Sasa hissesine hücum ederken Borsa İstanbul, hisse oynaklığı önlemek için tedbir alma yoluna gitti. Borsa İstanbul, SASA hisseleriyle ilgili bir tedbiri devreye alırken, daha önce uyguladığı bir tedbiri de uzattı. Borsa İstanbul'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre, Sasa Polyester Sanayi A.Ş. payında 7 Kasım 2022 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması" tedbiri uygulanacak.

Tedbirin uygulanacağı son tarih 6 Aralık 2022 olarak açıklandı. Bunun yanında şirketin hisselerinde halihazırda uygulanmakta olan "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" tedbiri de 6 Aralık 2022 tarihine (seans sonuna) kadar uzatıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading