Yandex Metrica

BITCOIN'DE BOĞA SEZONU! 57 bin doları geçerek güven verdi

BITCOIN'DE BOĞA SEZONU! 57 bin doları geçerek güven verdi

Bitcoin, 2021 yılından bu yana ilk defa 57 bin doların üzerine çıkarak önemli bir değer elde etti. Ethereum ise 3 bin 200 doları aşarak yeni bir zirveye ulaştı. Bitcoin'de boğa sezonunu başladığı söylenirken yatırımcılara güven geldiği öne sürüldü.

Ekonomi

28.02.2024, 10:23

Kripto paralardaki yükseliş trendi devam ediyor. Bitcoin'in fiyatı, Asya'da gerçekleşen işlemlerde Aralık 2021'den bu yana ilk defa 57 bin doların üzerine çıkarak önemli bir seviye elde etti. Ethereum ise 3 bin 200 doların üzerinde alıcı buldu.

Gün içinde en yüksek seviyesini 57 bin 73 dolar olarak kaydeden Bitcoin, bu noktadan gelen satışlar sonrasında 56 bin 200 dolar civarında dengelendi. Kripto para piyasasındaki bu fiyat hareketleri, yatırımcılar ve piyasa takipçileri arasında büyük bir ilgi odağı oluşturuyor.

Dev proje yükseliyor: Ülke ekonomisine 345 milyon liralık katkı sağlayacak Dev proje yükseliyor: Ülke ekonomisine 345 milyon liralık katkı sağlayacak Haberi Görüntüle

BITCOIN'DE BOĞA SEZONU

Bitcoin fiyatındaki yükselişte, borsada işlem gören yatırım fonlarına (ETF) olan talebin önemli bir etkisi oldu. ABD işlem saatlerinde spot ETF'ler, 2,4 milyar dolarlık rekor bir hacimle işlem gördü.

Ayrıca, en fazla Bitcoin'e sahip kurumsal bir şirket olan MicroStrategy'nin yeni bir alım yapması da fiyatın yükselmesinde etkili oldu. MicroStrategy, 155 milyon dolar değerinde 3 bin adet Bitcoin satın aldığını duyurdu ve böylece elindeki Bitcoin miktarını 193 binin üzerine çıkardı. Bitcoin, saat 09.00 itibarıyla 56 bin 225 dolar civarında işlem görürken, aynı dakikalarda Ethereum ise 3 bin 225 dolara kadar yükseldi.

Emekliye müjdeli haber gece yarısı 00:05'de duyuruldu! TBMM’den onay çıktı Ekstra ödemeler hesaplara yatıyor Emekliye müjdeli haber gece yarısı 00:05'de duyuruldu! TBMM’den onay çıktı... Haberi Görüntüle

Kasa dolmaya devam ediyor! Merkez Bankası rezervlerinde artış Kasa dolmaya devam ediyor! Merkez Bankası rezervlerinde artış Haberi Görüntüle

YIL BAŞINDAN BU YANA YÜZDE 30 ARTIŞ

Bitcoin'in yıl başından bu yana gösterdiği yüzde 30'un üzerindeki artış, kripto para piyasasındaki yatırımcıları ve takipçileri büyük ölçüde cezbetmeye devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading