Yandex Metrica

Bitcoin 69 bin doları test ederek rekora gidiyor! Bitcoin alınır mı, yükselişi devam edecek mi?

Bitcoin 69 bin doları test ederek rekora gidiyor! Bitcoin alınır mı, yükselişi devam edecek mi?

Bitcoin'in fiyatı, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan talebin sürmesiyle birlikte, 8 Kasım 2021'deki 69 bin dolarlık zirvesine oldukça yaklaşarak 68 bin doların üzerine çıktı. Bu durum, kripto para piyasasındaki yatırımcıların ve ilgili kuruluşların Bitcoin'e olan ilgisinin devam ettiğine dair kanıt niteliği taşıyor. Peki, Bitcoin alınır mı, yükselişi devam edecek mi?

Ekonomi

23.03.2024, 10:34

Gece saatlerinde, Bitcoin 68 bin doların üzerine çıkarak 69 bin doları test etti. 2021 yılından bu yana ilk defa bu seviyeyi geçen Bitcoin, tarihi zirvesine bir adım daha yaklaştı. Gün içinde 68 bin 700 doların üstüne çıkan kripto para birimi, Kasım 2021'de gördüğü 68 bin 999 dolarlık rekor seviyeye oldukça yaklaştı. Bu yükseliş, Bitcoin'in volatil piyasasındaki güçlü performansını bir kez daha ortaya koyuyor. Peki, Bitcoin alınır mı, yükselişi devam edecek mi?

Dünyaca ünlü ekonomist Moody's'in Türkiye kararını değerlendirdi: Reformlar işe yarıyor Dünyaca ünlü ekonomist Moody's'in Türkiye kararını değerlendirdi: Reformlar işe yarıyor Haberi Görüntüle

BITCOIN 69 BİN DOLARI TEST EDEREK REKORA GİDİYOR

Bu yıl yüzde 50'lik bir değer artışıyla, piyasa değerine göre en büyük kripto varlık olan Bitcoin, değer kazancının büyük bir kısmını son birkaç haftada ABD'de listelenen bitcoin fonlarına (ETF) girişlerin artmasıyla elde etti.

Geçtiğimiz aylarda ABD tarafından onaylanan spot Bitcoin ETF'leri, piyasaya sürüldü. Bu fonların devreye girmesi, yeni büyük yatırımcıların sektöre girişini sağlayarak, 2021'deki rekor seviyeleri anımsatan bir ivmenin yeniden canlanmasına katkı sağladı. Bitcoin'in değerindeki bu artış, kripto para piyasasındaki etkileyici büyümeyi ve yatırımcı ilgisini yansıtıyor.

Ek olarak, nisan ayında gerçekleşmesi beklenen yarılanma (halving) işleminin, arzın azalmasıyla birlikte Bitcoin değerini artıracağı beklentisi de fiyatlamalara olumlu bir destek sağladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading