Yandex Metrica

Bir fincan kahve 100 TL'yi görecek! İlk uyarı yapıldı: Hazırlanın

Bir fincan kahve 100 TL'yi görecek! İlk uyarı yapıldı: Hazırlanın

Avustralya Kafe Sahipleri ve Baristalar Derneği başkanı David Parnham, ülke çapındaki kafelerin artan genel masrafları karşılamak için kahveye zam yapmaya hazırlanıyor. Eğer söz konusu zam gelirse bir fincan kahve yaklaşık 100 TL olacak.

Ekonomi

23.01.2024, 18:58

Kahve diyarı Brezilya'daki hava koşuları kahve üretimin doğrudan etkiledi. Öte yandan, dünyanın her yerine mal götürebilecek konteyner ve gemilerin lojistik sorunları nedeniyle, taşımacılık ücretleri iki yılda beş kat arttı.

Renault Duster üretim yeri neresi olacak, Bursa mı? Renault Duster kaç para, özellikleri ne? Renault Duster üretim yeri neresi olacak, Bursa mı? Renault Duster... Haberi Görüntüle

SORUNLARA RAĞMEN FİYATLARA ZAM YAPILMAMIŞTI

Ancak bu sorunlara rağmen, kafelerdeki kahve fiyatlarına çok az zam zapıldı. Bu durumun sürdürülebilir olmadığını ifade eden Avustralya kafe sahipleri ise bir fican kahveyi 7 dolar yapmaya hazırlanıyor. 

Kahve içenler sıkıntıyı hissedecek olsa da, Skybury Roasters'tan Candy MacLaughlin gibi Avustralyalı üreticiler, artan ithalat maliyetlerinin yerel endüstride büyümenin önünü açarak pazarda rekabet etmesine izin vereceğini umuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading