Yandex Metrica

Bankasında ya da evinde TL, dolar, euro ve altını olan dikkat! İslam Memiş duyurdu: Hemen bunu yapın

Bankasında ya da evinde TL, dolar, euro ve altını olan dikkat! İslam Memiş duyurdu: Hemen bunu yapın

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ekonomik tabloya karşı yeni yorumlarda bulundu. Bu dönemde, yatırım için bazı fırsatların bulunduğuna dikkat çeken İslam Memiş, doların mevcut fiyatının ucuz olduğunu söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:08

Altın ve dolar tahminlerini tutturan İslam Memiş bugün de piyasalara yönelik değerlendirmelerde bulundu. Elinde nakit tutanlar veya dolar ile altını olanların ne yapması gerektiğini de yanıtlayan Memiş, şunları söyledi:

"Bugünkü fiyatlamalara bakıldığında elinde TL olan yatırımcıların göz ardı etmemesi gereken bazı fırsatlar olduğunu söyleyeyim.

Borsa İstanbul 2479 puanda. Ben riskli bir alanda olduğunu gözlemliyorum. Yükselişlerin yerini kâr satışlarına bırakacağını düşünüyorum. 2250 puanı da destek seviyesi olarak izleyeceğimi de söyleyebilirim.

Mehmet Şimşek'ten Bahçeli'ye destek teşekkürü: Açıklamaları çok kıymetli! Mehmet Şimşek'ten Bahçeli'ye destek teşekkürü: Açıklamaları çok kıymetli! Haberi Görüntüle

'DOLAR TARAFINI ŞU ANDA UCUZ GÖRÜYORUM'

Dolar TL kuru 14.58 lira seviyesinde. Dolar kuru dövizle ticaret yapan yatırımcısının kısa vade için 14.68 lira seviyesinin altındaki rakamların kalıcı olmayacağını tahmin ediyorum ben. 14.80 - 14.90 lira seviyesini yeniden zorlayabilir. Dolar tarafını şu anda ucuz gördüğümü söyleyebilirim.

Euro TL kuru, dolar TL kuruna kıyasla daha da ucuz. Bugün elimde TL varsa, dolar mı alayım euro mu alayım diye sorarsak bunun tercihi bana göre euro olurdu. Benim kişisel tercihim euro oldu. Neden? Euro dolar paritesi 1.11'den 1.0832 seviyesine kadar yeniden geriledi. İçeride dolar düşük, parite de düşük. Her ikisinin de düşmesi euro tl kurununun 16 liranın altına düşmesine neden oldu. Dolayısıyla euro, dolara göre daha ucuz konumda. Dolar endeksi 100 seviyesindeyken Türkiye'de hem dolar hem de parite düşük. Bu yüzden de euro ve sterlin kurunun düşük olduğunu görüyoruz. TL param olsaydı, tercihim euro almak olurdu.

Yunan adasına giden Türklerin yüzüne tükürdüler: Küfür gibi menü kapağını hiç önemsemedi! Yunan adasına giden Türklerin yüzüne tükürdüler: Küfür gibi menü kapağını... Haberi Görüntüle

'1 AYLIK SÜREÇTE ONS ALTINDA SERT GERİ ÇEKİLMELER OLABİLİR'

"Gram altın TL fiyatı 920 ile 930 arasında gidip geliyor. Ons altın 1965 dolar seviyesinin üstünde kalıcı olamıyor. Deniyor ama olmuyor. Çünkü bilerek çıkarmıyor. Aşağı yönlü hamlelerde 1915 belki 1880 lira seviyelerini tekrar göreceğiz ama ben kabaca 1880 - 1980 lira aralığında ons altını takip etmeye devam ediyorum. Benim nazarımda ons altın şu anda yüksek. Yıl içinde ise 2150 dolar bekliyorum ons altın için ama şu anda değil. 1 aylık süreç içinde ons altın yine sert bir şekilde çekilme olabilir.

Gram altında 900 lira seviyesinin üzerindeki alımlara çok sıcak bakan birisi değilim. Ben alırken kazanmayı seven bir yatırımcıyım, kısa vadeli al sat yapmam. Sabır problemim olmadığı için kumarcı olmadığım için beklemeyi tercih ediyorum.

Merkez Bankası'ndan TL'yi destekleyecek adım: Kur korumalı mevduattan çıkışlar hız kazanacak Merkez Bankası'ndan TL'yi destekleyecek adım: Kur korumalı mevduattan çıkışlar hız... Haberi Görüntüle

'ORTA VE UZUN VADEDE GÜMÜŞ ALINABİLİR'

Gümüşün gram fiyatını 12 liranın üzerinde almam dedim. 11.92 lira seviyesinde. 11.40'a kadar gerileyip topralandı. 12 liranın altında yatırımcısı kademeli olarak orta ve uzun vadede gümüş alabilir.

Gümüşün ons fiyatı 25,45 dolar seviyesinde. Bence yüksek, almayı tercih etmem.

Brent petrol 104 dolar seviyesinde, 100'ü yeniden aştı. Dalgalanma ve manipülasyon var. 97 ve 92 dolara kadar bir gerileme beklemeye devam ediyorum.

Bankalar para musluğunu açtı! Tam tamına 8 banka 0 faizli kredi dağıtacak: İşte başvuru şartları... Bankalar para musluğunu açtı! Tam tamına 8 banka 0 faizli... Haberi Görüntüle

'KRİPTO PARALARDAKİ DÜŞÜŞLER KALICI DEĞİL'

Bitcoin 40 bin 164 dolar seviyesinde. Kripto paralardaki düşüşler kalıcı değil. Bu seviyeler orta ve uzun vadede yatırımcısına alış fırsatı veriyor. Hedef 50 bin dolar seviyesi. Kripto paralar artarsa ons altın ve ons gümüşün düşüşü anlamına geliyor.

Sterlin TL kuru, bir aydın 19 liranın üzerinde almam uyarılarım vardı. 19.30'u gördü, 19,40'ı gördü. Ben uzak durdum. Şu anda 18.96 lira seviyesinde. Giderken mal satılır, mal alınmaz. Ben 19 lira seviyesinin üzerinde sterlin almayan yatırımcı şimdi alabilir.

Merkez Bankası faiz artırmaya devam mı edecek? Ağustos ayında faizler yükselir mi? Merkez Bankası faiz artırmaya devam mı edecek? Ağustos ayında faizler... Haberi Görüntüle

'ALIM FIRSATI DOĞMUŞ DURUMDA'

Sterlin'in dolar paritesine gelince. Elimde dolarım var, maliyeti yüksek diyelim. Bu dolarımı ne yapabilirim diyorsanız, euro dolar paritesi ve sterlin dolar paritesi de çok düşük 1.2989 seviyesinde. 1.37'lerden geldik bu seviyeye. Bugün için dolarım olsaydı, yarısını euro yarısını sterlin yapardım. Altın, gümüş ya da TL yapmazdım. Niye pariteler dipte, düşük. Elinde dolar olanlar dolar endeksi 100 seviyesini görmüşken alım fırsatı doğmuş durumda."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading