Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakanlık listeyi tek tek açıkladı! Erken emeklilik hayal değil: 40'tan fazla meslek için kapılar açıldı

Bakanlık listeyi tek tek açıkladı! Erken emeklilik hayal değil: 40'tan fazla meslek için kapılar açıldı

Emeklilik sistemine yönelik son yıllarda yapılan düzenlemeler erken emekliliğin kapısını açtı! Özellikle fiziksel olarak zorlayıcı ve sağlık riskleri taşıyan mesleklerde çalışanlar için emeklilik yaşı düşürüldü.   

Ekonomi

25.05.2024, 19:23

Son yıllarda vatandaşlar için SGK'nın emeklilik tablosunda değişikler yapıldı. Erken emeklilik hakkından yararlanabilecek meslek sayısı 18'den 45'e yükseltilmişti. Böylece milyonlarca çalışan erken yaşta emekli olmaya hak kazandı.  

Erken emeklilik sistemiyle ilgili yapılan düzenlemeler, özellikle ağır sanayi sektörlerinde ve sağlık riski taşıyan işlerde çalışanları kapsıyor. düzenlemeler, özelliklе çаlışаnların hаk еttiği, sağlıklı ve huzurlu bir emeklilik dönemi için onlara destek oluyor. 

Asgari ücretliye seyyanen zam müjdesi: O tarihte maaşlar sil baştan değişecek! Asgari ücretliye seyyanen zam müjdesi: O tarihte maaşlar sil baştan... Haberi Görüntüle

İŞTE ERKEN EMEKLİ OLABİLEN O MESLEKLER

Ağır Sanayi Çalışanları: Demir ve çelik fabrikaları, alüminyum fabrikaları ve döküm fabrikalarında çalışanlar,

Kimyasal İşleme: Cıva ve asit üretimi yapan tesisler, kok fabrikaları çalışanları,

Madencilik: Yer altı madencilik işleri ve çeşitli maden ocaklarında çalışanlar,

Sağlık ve Güvenlik Hizmetleri: Sahil Güvenlik Komutanlığı, radyoaktif işlerde çalışanlar, itfaiye ve yangın söndürme ekipleri, ceza infaz kurumları çalışanları.

Bu meslek gruplarındaki çalışanlar, artık standart emeklilik yaşından daha erken, belirlenen koşullar çerçevesinde emeklilik haklarından yararlanabilecek.

Bakan Şimşek'ten cari açık yorumu: 5,8 milyar dolar net giriş oldu Bakan Şimşek'ten cari açık yorumu: 5,8 milyar dolar net giriş... Haberi Görüntüle

SOSYAL HİZMETLER VE SAĞLIK PERSONELİ

Ayrıca sağlık personelleriyle birlikte diğer önemli meslek grupları da bu yasadan yaralanarak erken emekli olabiliyor. Diş tabipleri, eczacılar, hemşireler ve toplum sağlığı teknisyenleri gibi sağlık sektörü çalışanları da artık erken emeklilik imkanına sahip.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading