Yandex Metrica

Bakan Soylu açıkladı! Bankalarda yeni dönem: Yeni kimlik kartı olmayan işlem yapamayacak

Bakan Soylu açıkladı! Bankalarda yeni dönem: Yeni kimlik kartı olmayan işlem yapamayacak

Son dakika haberleri... Bankalarda yeni kimlik kartı zorunluluğuyla ilgili çalışma başlatıldı. Açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Bakan Soylu, ''Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak'' dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:14

Eski kimlik kartlarıyla banka işlemleri dönemi sona eriyor. Bankalarda yeni kimlik kartı zorunluluğu geliyor. Eski kimliklerin son kullanma tarihi 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek. Önemli duyuruyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı.

Borçluların borcunu devlet kapatacak: TBMM'den sicil affına onay çıktı mı? Borçluların borcunu devlet kapatacak: TBMM'den sicil affına onay çıktı mı? Haberi Görüntüle

YENİ KİMLİK OLMADAN İŞLEM YAPILAMAYACAK

Bakan Soylu, yaptığı açıklamada ''BDDK ile bir çalışma yapıyoruz. Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak. Nüfus müdürlüklerinde bu yıl 30 milyon yüz yüze işlem yapıldı. E-Devlet’ten yapılan işlem sayısı 146 milyondur. Bu yıl yaklaşık 6 milyon ehliyet, 12 milyon da kimlik verdik.'' ifadelerini kullandı.

THY'den iptal edilen uçuşlarla ilgili açıklama: 31 Mayıs'a kadar uzatılabilecek THY'den iptal edilen uçuşlarla ilgili açıklama: 31 Mayıs'a kadar uzatılabilecek Haberi Görüntüle

11 MİLYON PASAPORT BASILACAK

Sözlerine devam eden Bakan Soylu, ''Türkiye’de yerli ve milli pasaportunu bastı. Bu yıl 700 bin pasaport vermeyi planlıyorduk ancak 650 bin verdik. Bu yıl toplam 11 milyon pasaport basma kabiliyetine ulaşacağız. Birçok yerde de tapu kadastroda da artık suistimalin önüne geçilecek. Elektronik doğrulama sistemi devreye girecek.'' dedi.

Erdoğan'dan emeklilerin gönlünü alın talimatı: Emekli maaşları Temmuz'da o rakamlara çıkabilir... Erdoğan'dan emeklilerin gönlünü alın talimatı: Emekli maaşları Temmuz'da o rakamlara... Haberi Görüntüle

KİMLİK YENİLEME İŞLEMİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Vatandaşlarlar hem Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi web sayfasından hem de ALO 199 hattından kimlik değiştirme randevusu alabiliyor.

Kimlik değişimi için gerekli evraklar şunlardır:

- Nüfus Cüzdanı / kimlik kartı, aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi

- Bir adet biyometrik fotoğraf

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading